Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Antti-Jussi Kemppainen kolautti päänsä Dew Tourin semifinaaleissa

 

Antti-Jussi Kemppainen kolautti päänsä Dew Tourin semifinaaleissa


Suomen ski half pipe laskijoilla ei ollut onnea mukana perjantaiyönä Yhdysvaltojen Breckenridgessä käydyissä Dew Tourin semifinaaleissa. Torstaina käydyissä karsinnoissa Antti-Jussi Kemppainen (1.) ja Kalle Leinonen (4.) olivat loistavassa vireessä, mutta sama laskuvire ei kantanut hedelmää semifinaaleissa.

Torin Yater-Wallacen pistein 88.00 voittamassa karsinnassa Leinonen sijoittui sijalle 19. pistein 65.25. Antti-Jussi Kemppainen kaatui molemmat laskunsa ja toisella kierroksella kuusamolainen otti yhteen paipin kanssa lyöden päänsä. Pisteitä Kemppainen keräsi 40.50 ja lopputuloksissa sijoitus oli 23., kun finaaliin meni 12 laskijaa.

– Onneksi AJ:lle ei käynyt mitään vakavampaa, vaikka kyllähän tuollaisissa iskuissa on aina vaaranpaikka olemassa, valmentaja Janne Hiltula viestitti kisapaikalta.

Hiltula oli kohtalaisen tyytyväinen suomalaisten laskuihin ja mahdollisuudet kummallakin laskijalla oli finaaleihin asti.

– Kaikki eväät oli huomiseen finaaliin, mutta laskut pitää seisoa loppuun asti. Taso on niin kova, että heilumalla ei pääse mihinkään. Todella kovia nimiä tippui tänäänkin pois finaaleista. Se että ei päästy huonojen lumiolosuhteiden takia hyppäämään tärkeää viimeistelyleiriä ilmapatjalle, ennen kisakauden aloitusta rokottaa meitä nyt hieman, mutta onneksi asiat on kiinni otettavissa, Hiltula totesi.

Suomen joukkueen laskijat Kemppainen, Leinonen, Kalle Hildén ja Lauri Kivari ovat leireilleet Yhdysvalloissa jo usean viikon ajan ja tekemisen taso alkaa pikkuhiljaa olla sillä tasolla mitä lähdettiin kauden alussa hakemaan.

– Positiivisia asioita on, että tekemisen taso alkaa olla joukkueessa sillä tasolla, että finaaliin saadaan kaksi miestä mukaan. Vielä kun onnistumisia tulee kisasuorituksissa niin homma alkaa olla hyvällä tasolla. Myös nuoremmat laskijat Kivari ja Hildén ovat kovalla tohinalla nousemassa haastamaan vanhempia laskijoita, Hiltula ennakoi.

Leinonen ja Kemppainen ovat molemmat kärsineet vakavista loukkaantumisista ja tämän hetkinen taso antaa uskoa tuleviin kilapiluihin.

– Nyt tiedetään mitä täytyy tehdä menestyäkseen mailman huipulla ja hyvä, että paluu maailman kovimpiin kisoihin on tehty. Motivaatiota harjoitteluun tästä sai reilusti lisää, Kalle Leinonen summasi.

– Torstain karsintaheatin voitto teki hyvää ja on hyvä olla takaisin kisaturneella. Tämän päivän kaatumiset harmittaa. Lasku kyllä on siellä, mutta tarvitaan vain vielä paljon lisää laskemista, jotta tulokset alkavat olla siellä kärkipäässä, Antti-Jussi Kemppainen harmitteli.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle