Tshekki parempi selvin luvuin

Ensimmäiset 20 minuuttia eivät liiaksi tarjonneet jääkiekkoilun hienouksia. Suomi sai otteluun paremman alun, mutta muutamat puolittaiset paikat eivät poikineet osumia. Tshekki pääsi peliin mukaan ja iski ottelun avausmaalin ajassa 7.44. Kiekko lipsahti helpohkosti Leijonatulokas Mikko Koskisen selän taakse. Ensimmäisen A-maaottelunsa torjunut Koskinen sätti maalin jälkeen itseään ja räpyläänsä.

Seitsemisen minuuttia edellisestä ja kiekko löytyi jälleen Suomen maalista. Leijonat olivat juuri saaneet tapettua alivoiman, kun tuore JYP-hyökkääjä Petr Hubacek luisteli vauhdilla sisään ja ampui tulisesti kohti Leijonamaalia. Koskinen torjui patjallaan Hubacekin yrityksen, mutta Zbynek Irgl ampui irtokiekon terävästi maalin kattoon.

Leijonat pääsivät peliin mukaan aivan erän loppumetreillä. Harri Pesonen iski uransa toisessa A-maaottelussa ajassa 18.15 ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa. JYP-laituri löysi ensimmäisenä irtokiekon maalinedusruuhkasta ja täräytti kiekon Tshekki-maalin yläkertaan. Pesosen neitsytmaali oli ottelun harvoja suomalaisia valopilkkuja.

Suomi sai heti toisen erän alkuun hyvän tasoitussauman, kun tshekkipelurille tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Maaliverkot venyivätkin erikoistilanteen aikana, mutta harmillisesti kädet pystyssä maalia tuulettikin alivoimainen tshekkiryhmä.

Toinen erä tarjosi ensimmäisen erän kaltaista tasapaksua ja väritöntä vääntämistä. Erän lopussa Leijonat pääsivät vielä yrittämään lisämaaleja 5-3 -ylivoimalla ja pari hyvää vetoa viivasta saatiinkin, mutta maaliin asti kiekko ei tietään löytänyt.

Kolmanteen erään lähdettiin Tshekin 3-1 -johtoasemasta. Ärsytetty Leijona puhkui kopissa erätauolla, mutta maaleja ei vain syntynyt. Tshekki sen sijaan onnistui vielä pariin kertaan ja loppuluvuiksi taululle jäivät palamaan 60 minuutin pelin jälkeen 5-1 Tshekille.

- Hyökkäyspeli oli edelleen tahmeaa ja lisäksi sorruimme huolimattomuuteen kiekon kanssa, mistä tuli muutamia turhia kiekon menetyksiä. Jos jotain positiivista hakee, niin alivoimapeli toimi hyvin ja pelaajat uhrautuivat siinä hienosti kiekkojen eteen, sanoi päävalmentaja Jukka Jalonen heti pelin jälkeen.

Channel One Cup huipentuu huomenna turnauksen päättävään Suomi-Ruotsi -otteluun, jossa Leijonilla on hieno sauma näyttää todellinen osaamisensa rakasta verivihollista vastaan.