Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kofler palasi voittajaksi Engelbergissä - Koivuranta 12.

 

Kofler palasi voittajaksi Engelbergissä - Koivuranta 12.


Suolaismäkikotkien hyppääminen FIS mäkihypyn maailmancupissa Engelbergissä 18.12.2011 oli jälleen pykälän parempaa. Anssi Koivuranta ilahdutti suomalaisyleisöä ja pääsi tuulettamaan 1. kierroksen pisintä hyppyä. Toisella kierroksella kierroksella tekniikkavirhe vei vielä sijoituksen kymmenen kärjen ulkopuolelle. Itävallan Andreas Kofler teki paluun kilpailun voittajan korokkeelle.Engelbergin Hs 137-mäessä hypätyn kilpailun ensimmäisellä kierroksella äkillisesti alkanut lumisade toi haasteita kilpailun johdolle. Lähtölavaa jouduttiin laskemaan välillä 5 hyppääjän kohdalla pari pykälää, mutta vastaisten tuulten laannuttua palauttettiin lava alkuperäiselle paikalle. Suomen Anssi Koivuranta pääsi nautiskelemaan vastaiseen tuuleen ja venytti upean hypyn 136 metriin. Janne Happosen hyppy kantoi 123 metriä ja Matti Hautamäen 119 metriä ja kaikki toiselle kierrokselle.Maailmancupia johtava Itävallan Andreas Kofler teki paluun Engelbergissä jälleen vahvalle tasolleen ja voitti kilpailun 135 ja 138 metrin hypyillä. Puolan Kamil Stoch oli kilpailun kakkonen ja Norjan Anders Bardal kolmas.Suomen mäkikotkien päävalmentaja Pekka Niemelä oli todella tyytyväinen Koivurannan 1. kierroksen hyppyyn.

- Olen todella tyytyväinen Anssin hyppyyn. Mahtava hyppy, kaikki palapelin osaset loksahtivat paikalleen. Oli hienoa päästä tuulettamaan tuollaista onnistumista. Siitä voi nähdä, mitä tämä voi olla, Niemelä kehui kisan jälkeen.Mäkikotkien väläytykset Engelbergissä luo uskoa jatkoon. Hautamäki oli jälleen vahva karsinnassa, mutta tekniikkaongelmat ylämäessä häiritsevät suoritusta.

- Eteenpäin katsova meininki pitää nyt olla. Matilla on ollut nyt ongelmia ylämäen laskuasennon kanssa. Polvi on kipeä ja lantio väärässä asennossa, eikä pääse oikeaan asentoon. Se pitää saada nyt kuntoon.

Matti hyppäsi Ramsaussa ihan mahtavalla tasolla ja hänen kapasiteetti on kova, kun saadaan asento kuntoon. Happosen Jannen osalta on muistettava lähtökohdat. Mies on harjoitellut kesällä 20% siitä mitä muut hyppääjät täällä maailmancupissa. Joten rauhassa lisää harjoittelua ja suoritusvarmuutta, niin hyvät tulokset ovat varmasti tulossa, Niemelä totesi luottavaisena.Suunnan muutos tuli Ramsaussa, nyt jatketaan harjoittelua kohti mäkiviikkoa.

- Ramsaun puolentoista vuorokauden leirillä tämä suunnan muutos alkoi, nyt jäädään tänne Engelbergiin vielä pariksi päiväksi harjoittelemaan ja jatketaan kotona harjoittelua joulutauolla, Niemelä sanoi.Mäkiviikon joukkue täydentyy Engelbergin Continental cupin 27.-28.12.2011 jälkeen.

- Kolmikko Matti Hautamäki, Janne Happonen ja Anssi Koivuranta on valittu mäkiviikon joukkueeseen. Neljäs mies päivitetään Engelbergin Continental cupin jälkeen, kertoi Niemelä mäkiviikon valinnoista.Mäkihypyn maailmancup jatkuu joulutauon jälkeen Oberstdorfin karsinnalla 29.12. kun mäkiviikko käynnistyy. Päävalmentaja Pekka Niemelällä on ainoastaan yksi toive joulupukille.

- No, jos joulurauhan saisi On ollut päävalmentajalla aika kiirettä tässä, Niemelä vastasi lopuksi.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAnssi Koivuranta

Tiedot