Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lamy Chappuis jälleen ykkönen Seefeldissä

 

Lamy Chappuis jälleen ykkönen Seefeldissä


FIS yhdistetyn maailmancupissa käytiin sunnuntaina 18.12.2011 Seefeldissä (AUT) viimeinen osakilpailu ennen joulun ja uuden vuoden yli ulottuvaa taukoa.Seefeldin HS 109-mäessä päästiin hyppäämään tasaissa olosuhteissa. Suomalaisittain mäkiosuus sujui jo pirteämmin, Ryynänen oli mäkiosuuden jälkeen 9. hypättyään 102 metriä kilpailussa. Eetu Vähäsöyrinki onnistui myös mäessä mukavasti, hypylle mittaa 100,5 metriä. Mäkiosuuden voittoon hyppäsi Itävallan Wilhelm Denifl 105,5 metriä kanteneella hypyllä.

Kärkiryhmien erot kuroutuivat 10 kilometrin hiihto-osuudella nopeasti yhteen ja letkassa oli monta ehdokasta kilpailun voittotaisteluun. Janne Ryynänen pysytteli kärkiryhmän vauhdissa ensimmäiset 3 kierrosta, mutta kun ratkaisut kilpailun kärkisijoista alkoi ja vauhti kasvoi, ei rovaniemeläinen pystynyt vauhtiin. Kilpailun voittoon nousi upeassa kunnossa oleva Ranskan Jason Lamy Chappuis, joka karkasi letkasta viimeisessä nousussa toisen vahvan hiihtäjän, Italian Alessandro Pittinin, kanssa. Lamy Chappuis oli loppukirissä vahvempi, eikä Pittinistä ollut enää haastetta maalisuoralla, ero maalissa 3,9 sekuntia. Takaa-ajajista kilpailun kolmanneksi nousi yllättäen ladulle 26:ntena lähtenyt Norjan Joergen Graabak. Ryynäsen sijoitus lopputuloksissa 23.Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen piti päivän mäkikilpailua onnistuneena kokonaisuutena.

- Mäessä ihan hyvä veto Jannelta ja Eetulta. Jannella on yleensä ollut vaikeuksia hypätessä kevyeen takavirtaukseen, mutta nyt hyppy kulkee hyvin. Tämän päivän kisassa tuulikertoimet toimi hyvin ja saatiin tasapuolinen kisa, totesi Savolainen mäkiosuudesta.Vielä viimeinen vaihde puuttuu hiihdossa. Maailmancup jatkuu vajaan kolmen viikon päästä. Tauko käytetään harjoitellen kotimaisemissa.

- Jannen tuntemukset kolmen ensimmäisen kierroksen osalta olivat hyvät.Sitten kun vauhtia nostettiin, löi hapot. Vielä ei hiihtovauhti riitä, puuttuu tuo viimeinen vaihde.

- Tauko käytetään kotona harjoitellen. Jannella on hyvät olosuhteet kotona harjoitteluun oman valmentajan kanssa. Pohdimme Continental cupiin osallistujat ja sen perusteella kuka kilpailee Jannen kanssa maailmancupissa. Tärkeää saada nämä nuoret kilpailemaan ja hakemaan menestystä Continental cupissa, kertoi Savolainen.

Yhdistetyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJanne Ryynänen

Tiedot

Eetu Vähäsöyrinki

Tiedot