Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanja Poutiainen ensimmäistä kertaa palkintokorokkeelle tälle kaudelle Courchevelissä

 

Tanja Poutiainen ensimmäistä kertaa palkintokorokkeelle tälle kaudelle Courchevelissä


Naisten alppihiihdon maailmancupissa päästiin vihdoin kilpailemaan sunnuntaina. Ranskan Courcheveliä piinanneet lumisateet hellittivät sen verran, että naiset pääsivät laskemaan kauden toisen pujottelukilpailun.

Suomalaislaskijoista kilpailussa olivat mukana ensimmäisenä rinteeseen startannut Tanja Poutiainen, sekä joukon viimeisenä, numerolla 65 rinteeseen lähtenyt Sanni Leinonen. Poutiainen onnistui ensimmäisellä laskulla kohtalaisesti laskien viidenneksi. Sanni Leinosen 33. sija ei riittänyt toiselle kierrokselle, mutta 11 kuukauden tauon jälkeen paluu maailmancuprinteeseen oli tosiasia.

Poutiainen jäi kilpailun ensimmäisellä kierroksella nopeimman ajan laskeneesta Itävallan Marlies Schildistä 0.80 sekuntia. Poutiainen oli sijoituksesta huolimatta tyytyväinen ensimmäisen kierroksen laskuun:

– Ensimmäisen kierroksen laskuun oli todella hyvä lähteä ensimmäisenä laskijana. Laskeminen tuntui helpolta, mutta olisi pitänyt ottaa vielä enemmän itsestä irti. Ei vielä löytynyt sitä ihan parasta yhdistelmää, että menee riittävän lujaa, mutta ei ala säheltämään. Pikkasen vauhdikkaammin olisi kuitenkin saanut työntää.

Vaikeat olosuhteet näkyivat tuloslistalla useina ulosajoina. Poutiainen kertoi, että kisarinne oli jäädytetty edellisenä yönä, joka teki osasta porteista todella liukkaita, mutta joissakin porteissa reikiä ja kulumaa tuli todella runsaasti.

– Kun laskee yhteen vallitsevat olosuhteet ja rinteen pinnan niin en ihmettele yhtään ulosajojen runsasta määrää. Näkyvyys laski todella paljon kahdeksan laskijan jälkeen, joten vaikeaa oli isoilla lähtönumeroilla, Poutiainen totesi.

Jos ensimmäisen kierroksen lasku tuntui Poutiaisesta hyvältä, niin samaa hän ei sanoa toisen kierroksen laskusta.

– Toinen kierros meni todella taisteluksi, mutta kyllä tämä toinen sija minulle kelpasi oikein mainiosti. Ensimmäinen palkintokoroke sijoitus tälle kaudelle, joten tyytyväinen sietää olla. Tämä talvi on ollut kyllä todella outo näiden kisojen suhteen, kun kohta on joulu ja vasta neljä kisaa takana. Ei kausi ole mitenkään huonosti lähtenyt liikkeelle, mutta odotukset ovat alkukauteen aina korkeammalla. Hyvä, että podiumille noustiin tässä vaiheessa.

Naisten maailmancup jatkuu tiistaina Itävallan Flachaussa, jossa lasketaan Leviltä peruuntuneet pujottelut. Poutiainen odottaa tiistain kilpailua innolla.

– Todella hyvä, että tulee toinen kisa heti tähän perään ja vielä samaa lajia. Tänään lennän Genevestä Salzburgiin, kun muu joukkue matkustaa autolla. Lähden tästä kisapaikalta sveitsiläisten mukaan, kun sattui sopivasti yksi vapaa paikka koneesta löytymään, Poutiainen kertoi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot