Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Alta Badian suurpujottelun 21. sija ei tyydyttänyt Marcus Sandellia

 

Alta Badian suurpujottelun 21. sija ei tyydyttänyt Marcus Sandellia


Miesten alppihiihdon maailmancupissa laskettiin sunnuntaina suurpujottelukilpailu Italian Alta Badiassa. Suomalaisodotukset kilpailuun olivat korkealla erityisesti Marcus Sandellin osalta, jonka viime kisat Pohjois-Amerikassa sujuivat loistavasti.

Sandell pääsi starttaamaan kilpailuun kuumasta ryhmästä lähtönumerolla 15. Sandell ei saanut toivottua iskua päälle ensimmäisellä kierroksella, vaan hänen sijoituksekseen jäi 25 sija. Eroa kierroksen kärkilaskun tehneeseen Yhdysvaltojen Ted Ligetyyn kertyi 2.76 sekuntia.

Toisella kierroksella Sandellin suunnitelmissa oli lähteä hyökkäämään, mutta loppuaika ei kuitenkaan tyydyttänyt helsinkiläistä.

– En tiedä ihan tarkalleen itsekään mitä tuossa toisessa laskussa tapahtui. Lasku tuntui ihan hyvältä ja, kun tulin maaliin olin ihmeissäni tuosta aikaerosta kärkeen. Tykitin ihan kovaa koko laskun ja katsoessani muiden laskijoiden aikoja niin jäätiin kaikki aika paljon tuossa keskipätkällä, vaikea sanoa mistä nuo erot sitten loppupeleissä tuli, Sandell totesi toisen kierroksen laskusta.

Sandell on tällä hetkellä suurpujottelun maailmancupissa 13. sijalla 92 pisteellä, mutta toiveissa oli pistepotin runsaampi kasvattimen.

– Sijoitus ei todellakaan tyydytä, mutta jokainen päivä ei voi mennä hyvin. Tästä pitää katsoa ne positiiviset kohdat laskuista ja vähän analysoida, että mitä tein väärin ja sitten lähteä parantamaan siitä seuraavaan kilpailuun.

Maanantaina Alta Badiassa kilpaillaan pujottelussa. Sandell odottaa mielenkiintoista kilpailua, vaikka hänen lähtönumero ei tule aivan kärkipäässä olemaan.

– Hyvällä ja hauskalla mielellä lähden huomiseen pujotteluun. Rinne tulee varmaan kulumaan minun lähtönumerolla aikalailla, joten katsotaan minkälaista peltoa se tulee huomenna olemaan. Toivottavasti pinta pysyy ehjänä ja toiveissa on, että rinne jäädytettäisiin tänään, jotta se kestäisi myös isoille lähtönumeroille paremmin, Sandell ennakoi.

Andreas Romar ihmeissään omasta suurpujottelusta

Andreas Romarin kilpailuputki päättyi suurpujottelun 51. sijaan. Toiselta kierrokselta karsiutunut Romar jäi kierroksen kärkilaskijasta 5.82 sekuntia.

– Oli aika mielenkiintoista, ei ihan minun suurpujottelua, vaikeaa oli. Laskin yläpätkän ihan ok, mutta juuri ennen toista väliaikaa vedin kyljelleen ja jouduin vähän hiihtämään takaisin radalle. Yläosa ei ollut parasta laskemista, mutta sitten keskipätkä tuli ihan ok ja pystyin vähän työntämään siinä. Ajattelin kuitenkin laskea loppuun asti, kun pääsin takaisin radalle kohtalaisen helposti, Romar kertoi.

Romar ei osallistu maanantain pujotteluun, vaan hän jatkaa harjoittelua Keski-Euroopassa. Seuraavan kerran Romar osallistuu maailmancupiin Wengenissä, jossa lasketaan 11.-15. tammikuuta 2012.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAndreas Romar

Tiedot