Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tore Aleksandersen jatkaa naisten maajoukkueen käskijänä

 

Tore Aleksandersen jatkaa naisten maajoukkueen käskijänä


Tore Alerksandersen jatkaa naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana 2+2- vuotisella sopimuksella.

Norjalainen Tore Aleksandersen, 43, jatkaa Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana ainakin seuraavat kaksi vuotta. Ensimmäinen iso tavoite on viedän naiset ensi syksyn karsinnoista vuoden 2013 EM-lopputurnaukseen.

Aleksandersenin sopimus on 2+2 vuotinen. Kansainvälisesti kokenut norjalainen tuli Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi vuoden 2010 alussa ja johti joukkueen vuoden 2011 EM-kisojen jatkokarsintoihin. Jatkokarsinnoissa Ranska pudoti Suomen itse lopputurnauksesta.

- Olemme äärimmäisen tyytyväisiä, että pääsimme jatkosopimukseen Toren kanssa. Hän on pätevä ja motivoitunut huippuosaaja, kiittelee Suomen Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen.

Vuonna 2010 tehdyn 2+2 -vuotisen sopimuksen jatkoa ja sen tarkentamista on liitossa hiottu syksyn ajan.

- Naisten maajoukkuevalmennuksen lisäksi olemme hioneet myös tyttöjen lentopallon kehitysprojektia. Kerromme siitäkin lisää tammikuussa Suomen cupin finaalien yhteydessä, Iiskola-Kesonen totea,

Aleksandersen on valmentanut seurajoukkueita kotimaansa lisäksi Saksassa ja USA:ssa. Viimeksi hän oli Schweriner SC:n peräsimessä viime kaudella voittaen Saksan naisten Bundesliigan mestaruuden.

Paino myös tyttöjen lentopallon kehittämisessä

Naisten päävalmentajan pestin lisäksi Aleksandersenin tehtäviin kuuluu myös kehittää tyttöjen lentopallotoimintaa maassamme. Hän tulee mm. tekemään kehityssuunnitelman 8-18 -vuotiaille ja heidän valmentajille. Suunnitelmissa on myös 5-10 nuoren ja kunnianhimoisen valmentajan ryhmän kehittäminen muiden suomalaisvalmentajien tueksi tulevaisuudessa.

Aleksandersen tulee olemaan Suomessa tyttöjen valmennuskeskuksessa kuukausittain säännöllisesti yhden viikon naisten maajoukkuekauden ulkopuolella.

EM-karsinnat Suomessa ja Azerbaidzanissa

Naisten EM-karsintalohkoon syksylle 2012 tulivat Azerbaidzan, Valko-Venäjä sekä Itävalta.  Aleksandersen odottaa lohkoa mielenkiinnolla.

- Olen erittäin tyytyväinen lohkoarvonnan tulokseen. Tämä on lähes optimaalinen tulos. Kaikki joukkueet ovat voitettavissa, mutta totta kai Azerbaidzan on lohkon suosikki.

Azerbaidzan sijoittui tämän syksyn EM-lopputurnauksessa yhdeksänneksi, kun taas kolmoskorista nyt arvottu Suomi sekä Valko-Venäjä putosivat lopputurnauksesta jatkokarsinnoissa. Suomi putösi Ranskalle ja Valko-Venäjä Israelille.

EM-karsinnoissa pelataan kaksi turnausta 6.-9.9. ja 13.-16.9. Ensimmäinen turnaus pelataan Suomessa ja toinen Azerbaidzanissa. Lohkovoittaja selviää Saksassa ja Sveitsissä pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Lohkokakkonen jatkaa jatkokarsintoihin.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle