Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Alppihiihtomaajoukkueen huoltaja toipuu vakavasta auto-onnettomuudesta

 

Alppihiihtomaajoukkueen huoltaja toipuu vakavasta auto-onnettomuudesta


Joulukuun puolivälissä Saksan Irschenbergerissä vakavaan auto-onnettomuuteen joutunut Suomen miesten alppihiihdon Eurooppa-cup joukkueen huoltaja Drazen Delic toipuu loukkaantumisesta. Delic kotiutetaan perjantaina Münchenin yliopistollisesta sairaalasta ja hän suuntaa toipumaan kotimaahansa Serbiaan.

Huoltajan kuljettama pakettiauto ajautui tuntemattomasta syystä puoliperävaunurekan perään A8 moottoritiellä joulukuun 13. päivä. Delic loukkasi kolarissa päätään ja hänet pidettiin keinotekoisessa koomassa reilu viikko onnettomuuden jälkeen, jotta paineet aivoissa saatiin laskemaan.

– Tapasin Delicin Münchenin sairaalassa heräämisen jälkeen ja mies tuntuu olevan suhteellisen hyvässä kunnossa, vaikka törmäyksessä oli ainekset vakavampaankin onnettomuuteen. Onneksi hän oli liikkeellä nykyaikaisella autokalustolla jossa turvatyynyt toimivat. Pään seudulle on tullut suurimmat iskut, mutta isommilta sisäisiltä ja ulkoisilta vammoilta vältyttiin, Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen toteaa.

Delic suuntaa toipumaan kotimaahansa Serbiaan ja toiveissa on, että hän palaa Eurooppa-cup joukkueen huoltojoukkoihin vielä tämän talven aikana.

– Lääkärit ovat antaneet hänelle luvan tehdä normaaleita asioita, mutta tietenkin pitää muistaa ottaa rauhassa tuollaisen vakavan onnettomuuden jälkeen. Lääkärit ja hoitohenkilökunta ovat tehneet hyvää työtä hänen toipumisen eteen ja siitä iso kiitos koko yhdistyksen puolesta Münchenin sairaalan väelle, Leskinen kiittelee.

Myös alppihiihtomaajoukkueissa tieto Delicin toipumisesta on otettu ilolla vastaan ja uutinen kotiutumisesta on ollut joukkueiden jäsenille paras joulun- ja uudenvuodenlahja. Ski Sport Finlandin henkilökunta ja joukkueet ajavat kauden aikana useita kymmeniä tuhansia kilometrejä ja tämä tapaturma muistuttaa omalta osaltaan tervejärkisestä liikennekulttuurista sekä varovaisuudesta liikenteessä. Mikään urheilusuoritus ei ole tärkeämpi kuin ihmishenki.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle