Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tommi Pulli yleisluistelijoiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Unkarissa

 

Tommi Pulli yleisluistelijoiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Unkarissa


Maamme yleisluistelijoiden ykkönen, vasta 19-vuotias Tommi Pulli on kovan haasteen edessä viikonloppuna. Hän osallistuu Unkarin Budapestissa yleisluistelijoiden Euroopan mestaruuskilpailuihin. Suomella on kilpailuihin vain yksi paikka.

Kilpailut käydään Budapestin keskuspuistossa sijaitsevalla ulkojäällä. Edelliset samalla radalla luistellut arvokilpailut olivat vuonna 2001 pidetyt MM-kilpailut. Sääennusteiden mukaan lauantain luistelut käydään auringonpaisteessa, mutta sunnuntaina luistelijoita kiusaa vesisade.

Yleisluistelijoilla on kova urakka edessään. Miesluistelijat luistelevat lauantaina 500 ja 5000 metriä ja sunnuntaina 1500 ja 10000 metriä. Päätöslajiin pääsee mukaan kolmen matkan jälkeen vain 12 parasta luistelijaa. Sunnuntain 1500 metrille eli kolmannelle matkalle pääsee mukaan kahden matkan jälkeen 24 parasta.

Monipuolinen lahjakkuus ja tunnollinen harjoittelija Tommi Pulli on päässyt valmistautumaan EM-kilpailuihin hyvin. Hän on tehnyt pääosan jääharjoittelusta kotiradallaan Seinäjoella, joten Budapestin ulkojää tai sää ei tuota hänelle mitään yllätystä.

- Tommille on vain etua, että kilpailut käydään ulkojäällä. Suurin osa kisoihin tulevista luistelijoista on harjoitellut vain halleissa, kertoi Tommi Pullin valmentaja Pirjo Lehtinen.

- Olemme olleet nyt viikon verran Berliinissä harjoittelemassa ja kaikki näyttää hyvältä. Tommi on kunnossa. On selvää, että hän on kovan paikan edessä. Ensimmäisen päivän toinen laji 5000 metriä on pieni arvoitus, mutta uskon hänen olevan hyvin 24 joukossa ja selviytyvän sunnuntain 1500 metrille. Mutta päätösmatkalle selviytyminen voi olla vielä tällä kertaa nuorelle luistelijalle liian kova tavoite. Teemme kaikkemme, että tulos on paras mahdollinen, jatkoi Pirjo Lehtinen.

Taistelu Euroopan mestaruudesta tulee olemaan jälleen mielenkiintoinen. Miesten kilpailuissa kiinnostus kohdistuu hollantilaiseen Sven Krameriin. Vancouverin olympialaisten 5000 metrin kultamitalisti, nelinkertainen Euroopan ja nelinkertainen maailmanmestari palaa pitkän tauon jälkeen tositoimiin. Hän on ollut sivussa jalkavaivojensa vuoksi. Pystyykö hän nykykunnossaan haastamaan viime vuoden Euroopan mestarin Venäjän Ivan Skobrevin? Ja pystyykö naisten kilpailussa tsekki Martina Sablikova uusimaan mestaruutensa ja ottamaan neljännen EM-kultansa?

Kilpailujen alustava aikataulu (Suomen aikaa):
Pikaluistelun EM-kilpailut 6.-8.1.2012, Budapest, Unkari
Pe 6.1.2012 klo 17.00 500 m, naiset
3000 m, naiset

La 7.1.2012 klo 13.00 500 m, miehet
1500 m, naiset
5000 m, miehet

Su 8.1.2012 klo 13.00 1500 m, miehet
5000 m, naiset
10000 m, miehet

Suomen Luisteluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle