Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Loviisan Tuomas Savukoski kahden ottelun pelikieltoon erotuomarin tönäisemisestä

 

Loviisan Tuomas Savukoski kahden ottelun pelikieltoon erotuomarin tönäisemisestä


Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on määrännyt Loviisan Torin Tuomas Savukosken kahden ottelun pelikieltoon hänen tuupattuaan pelitilanteessa erotuomaria poikittaisella mailalla. Rike tapahtui 17. joulukuuta ottelussa Loviisan Tor - M-Team.

Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on todennut ottelun videotallenteesta, että Loviisan Torin Tuomas Savukoski on lähestyessään kentän kulmaa ensin menettänyt tuntuman palloon ja sitten törmännyt ottelun toiseen erotuomariin, minkä jälkeen hän on työntänyt itsensä poikittaisella mailalla eroon erotuomarista saaden erotuomarin kaatumaan yli kaukalon laidan.

Rangaistusta mitatessaan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on perehtynyt aihetta sivuavaan aiempaan rankaisukäytäntöön niin salibandyn kuin eräiden muidenkin joukkuepalloilulajien osalta. Kilpailu- ja kurinpitoryhmä on löytänyt rikkeestä sekä ankaroittavia että lieventäviä asianhaaroja.

Vastapelaajaan kohdistuneena vastaava teko tuskin olisi johtanut kurinpitokäsittelyyn, mutta nyt kohteena on ollut erotuomari, jonka koskemattomuuden suojaaminen on urheilun keskeinen periaate. Periaatteen tarkoituksena on turvata erotuomarin päätöksenteon puolueettomuus ja riippumattomuus. Erotuomarin on aina voitava tehdä pelitilanteita koskevat ratkaisunsa ilman pelkoa siitä, että hänen fyysinen koskemattomuutensa joutuu ratkaisujen vuoksi uhatuksi. Tässä tapauksessa Tuomas Savukoski ei kuitenkaan ole teollaan protestoinut erotuomarin tekemää päätöstä vastaan. Osasyynä törmäykseen on ollut erotuomarin puutteellinen liikkuminen tilanteessa eivätkä erotuomarit itsekään ole pitäneet tekoa rangaistuksen arvoisena sen tapahtumishetkellä vaan vasta jälkeenpäin tarkasteltuaan tilannetta videolta. Lisäksi videotallenteen perusteella erotuomarin työntäminen poikittaisella mailalla on voinut olla Savukoskelta spontaani, refleksinomainen reaktio päästä irti syntyneestä yhteentörmäyksestä.

Ottaen huomioon aihetta sivuavan aiemman rankaisukäytännön sekä edellä luetellut Savukosken tekoa ankaroittavat ja lieventävät seikat Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä katsoo, että oikeana rangaistuksena Savukosken teon moitittavuuteen nähden on pidettävä kahden ottelun pelikieltoa.

Asia tuli vireille Salibandyliigan toimitusjohtajan ja kilpailupäällikön sekä erotuomarin tekemien ilmoitusten perusteella.

Tuomas Savukoskella on mahdollisuus valittaa päätöksestä viikon kuluessa Salibandyliiton valituslautakunnalle.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle