Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lähteenmäki jatkaa hienoja otteitaan Tourilla

 

Lähteenmäki jatkaa hienoja otteitaan Tourilla


Tour de Skin seitsemäntenä etappina olivat takaa-ajokilpailut,  miesten matkana 32 km ja naisilla 15 km, vapaalla hiihtotavalla. Miesten kilpailun voittoon ja samalla Tourin johdossa jatkaa Sveitsin Dario Cologna.  Päivän kisan kakkoseksi Norjan Petter Northug ennen Venäjän Aleksander Legkovia. Naisten kisan voittoon hiihti Norjan Marit Björgen, kakkoseksi Puolan Justyna Kowalczyk ja kolmanneksi Norjan Therese Johaug. Krista Lähteenmäki hiihti hienosti, nousten päivän kisassa kuudennelta tilalta Touriin kokonaiskilpailussa jo neljänneksi.
Tour de Ski viettää perjantaina välipäivää, edessä siirtyminen Italian Val di Fiemmeen jossa 7.-8.1. kisataan Tourin kaksi viimeistä etappia.

Cologna vakuuttava miesten kisassa, suomalaisittain vaisu päivä

Miesten kilpailun voitosta odotettiin kamppailua Tourin kärkimiesten Sveitsin Dario Colognan ja Norjan Petter Northugin välillä. Kamppailua kilpailun voitosta kesti ensimmäiset kilometrit, joilla norjalainen otti jo Colognan kiinni, mutta sveitsiläisen lisätessä vauhtiaan tipahti Northug hänen kyydistään. Cologna hallitessa kilpailua selvällä erolla muihin, joutui Northug odottamaan takaa tulevia saadakseen heiltä peesiapua. Northug kiristi loppusuoralla toiseksi hiihdettyään suurimman osan matkasta ensin Venäjän Aleksander Legkovin ja myöhemmin myös Kanadan Devon Kershaw'n, Ruotsin Marcus Hellnerin ja Ranskan Maurice Manificat'n kanssa. Tourilla ensimmäisen voittonsa ottaneen Colognan hiihtoa voidaan pitää todella vahvana, sillä käytännössä koko kisan ajan hän teki töitä yksin ilman vetoapua ja pystyen silti pitämään eron yhteistyötä tehneisiin takaa-ajajiinsa koko ajan noin puolessatoista minuutissa.

Suomalaisittain päivä oli vaisu, Matti Heikkinen tuli maaliin ensimmäisenä suomalaisena, tullen 18:ntena maaliin 4.39,2 Colognaa jäljessä. Ville Nousiainen oli maalissa 30:s, Sami Jauhojärvi 32:s, Ari Luusua 47: s ja Lari Lehtonen 51:s. Matti Heikkisen osalta kilpailu ei mennyt aivan etukäteissuunnitelman mukaan, tarkoituksena oli ottaa edellä lähteneet kiinni ja saada peesiapua ryhmästä.
- Ei mennyt ihan kuten oli suunnitelmissa, alkuun oli tosi vaikeata menoa ja eka vitosen jouduin hiihtämään yksin. Sitten takaa tuli muutamia hiihtäjiä niin pääsin sitten siinä porukassa hiihtämään. Tasapaksua menoa tänään, tasaiset päivät kun ei näissä karkeloissa vain riitä. Nyt pitää vain hiihtää Tour loppuun, toivotaan että jollekin päivälle vielä löytyy kunnon taontaa, kertoi Heikkinen YLE:n haastattelussa kisan jälkeen.

Cologna ratkaisevaan johtoon Tourilla?

Dario Cologna jatkaa Tourin johdossa, nyt etumatkaa toisena olevaan Petter Northugiin on jo 1.20,8. Kun Tour de Skissä on jäljellä enää kaksi etappia, on sveitsiläinen tiukasti kiinni Tourin voitossa. Lauantaina 7.1. miehet hiihtävät 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailu ja Tour huipentuu 8.1. sunnuntaina 9 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailuun.
Suomalaiset tavoittelevat lähinnä Matti Heikkisen toimesta pääsystä kymmenen parhaan joukkoon, Heikkinen kokonaistilanteessa ennen kahta viimeistä etappia 18:s, 4.54,2 kärkeä perässä.

Björgen kukisti Kowalczykin loppusuoralla

Naisten 15 km takaa-ajokisassa Norjan Marit Björgen nitisti toiseksi tulleen Puolan Justyna Kowalczykin loppukirissä kahdella sekunnilla. He hiihtivät matkaa yhdessä sen jälkeen kun Björgen oli ottanut Kowalczykilla lähdössä olleen 4,8 sekunnin etumatkan kiinni jo heti kisan alussa. Kolmanneksi maaliin ehti Norjan Therese Johaug, jääden Björgenille jo 3.16,9.
Suomalaisittain päivän parhaasta suorituksesta vastasi Krista Lähteenmäki, tehden hienon hiihdon ja tuli maaliin neljäntenä, 4.42,2 kärjestä. Lähteenmäki ohitti edellään neljäntenä ja viidentenä matkaan lähteneet Yhdysvaltain Kikkan Randallin ja Ruotsin Charlotte Kallan, tullen 16,1 sekuntia Randallin edellä maaliin. Suomalaisista kaikki naiset tulivat maaliin 30 parhaan joukossa, Aino-Kaisa Saarinen 12:s, Riikka Sarasoja-Lilja 13:s, Riitta-Liisa Roponen 14:s, Kerttu Niskanen 18:s, Anne Kyllönen 19:s ja Laura Ahervo 24:s.

Krista Lähteenmäki oli heti kisan jälkeen tyytyväinen ja iloinen päivän tuloksesta: ”Hyvä kisa oli, jalat oli väsyneet mutta yläkropalla jaksoin hyvin tehdä töitä. Yllätyin hiukan kun kuulin väliaikoja, että pysyin kärjen vauhdissa ensimmäiset 12 kilometriä, lopussa vähän väsyin ja takana tulevat saivat vähän kiinni. Ryhmässä hiihtäen pääsee tietysti vähän helpommalla ja varsinkin laskuosuuksilla saa otettua kiinni etumatkaa. Suksi toimi tosi hyvin tänään, huoltoryhmä tehnyt hienoa työtä.”

Björgen siirtyi Tourin johtoon

Takaa-ajokisaan Tourin kärkinaisena lähtenyt Puolan Justyna Kowalczyk joutui luovuttamaan Tourin johtajan liivin Marit Björgenille. Kokonaiskilpailun voitosta kamppailu jatkuu tiukkana, kärkikaksikon eron ollessa vain 7 sekuntia. Tourilla kolmantena olevaan Norjan Therese Johaugiin eroa on jo 3.26,9. Suomalaisista Tourin kokonaiskilpailussa parhaista asetelmista jatkaa neljänneltä sijalta Krista Lähteenmäki, 4.57,2 kärkeä jäljessä. Aino-Kaisa Saarinen on Lähteenmäestä reilun minuutin ja 20 sekunnin päässä 12:ntena. 20 parhaan joukossa Tourilla jatkaa kaikkiaan 6 suomalaista, Lähteenmäen ja Saarisen lisäksi Riikka Sarasoja-Lilja (13.), Riitta-Liisa Roponen (14.), Kerttu Niskanen (18.) ja Anne Kyllönen (19.). Laura Ahervon sijoitus Tourilla tällä hetkellä 24:s.

Naisilla Tourilla on jäljellä vielä 7.1. lauantaina 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailu ja Tour huipentuu 8.1. sunnuntaina 9 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailuun.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleKrista Pärmäkoski (o.s. Lähteenmäki)

Tiedot