Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jouni Pellinen 19:nneksi erittäin tiukassa ski cross alkukilpailussa St. Johannissa

 

Jouni Pellinen 19:nneksi erittäin tiukassa ski cross alkukilpailussa St. Johannissa


Vuoden ensimmäisen ski crossin maailmancupin osakilpailun aikalaskut laskettiin perjantaina Itävallan St. Johannissa. Tiukassa kilpailussa laskijat joutuivat laittamaan todenteolla kaiken peliin, 32 jatkoon selvinnyttä laskijaa suorittivat radan alle sekunnin sisään.

Suomen Jouni Pellinen selvitti radan aikaan 46.08, joka oikeutti aikalaskujen 19. sijaan. Eroa aikalaskut voittaneeseen Yhdysvaltojen Joe Swenssoniin kertyi 0.48 sekuntia. Toiseksi karsinnoissa laski Itävallan Christoph Wahrstotter ja kolmanneksi Sergey Mozhaev Venäjältä.

– Pieniä virheitä mahtui tämän päivän karsintalaskuun ja näköjään ei ole pieniinkään virheisiin varaa, kun heti tippuu tuloslistalla kärjen ulkopuolelle. Sen verran tiukat ovat aikaerot tällä hetkellä ja takaa tulee koko ajan miehiä ohi. Ei enää normilaskulla mennä top kolmoseen heittämällä, vaan saa tosissaan taistella kärkisijoista, Jouni Pellinen kertoo.

– Huomenna on tulossa mielenkiintoinen kisa, niin kuin yleensäkin täällä St. Johannissa. Heti ensimmäisessä mutkassa on hyppy, joten siinä tullaan varmasti näkemään kamikaze-ratkaisuja. Monet kärkijätkät eivät tänään onnistuneet aikalaskuissa, joten finaalierissä tullaan näkemään tiukkaa taistelua, kun normaalisti kärjessä olevat laskijat joutuvat huonommille lähtöpaikoille startissa, Pellinen ennakoi.

Keski-Euroopassa on satanut huomattavasti lunta viime päivinä, mutta St. Johannin kilpailuja lumisade ei ole häirinnyt.

– Noin 30 senttiä on tullut parissa päivässä uutta lunta, joten järjestäjät saivat laskijoiden avustuksella radan putsattua ihan ok kuntoon ennen kuin harjoitukset pääsivät alkaamaan. Edelleen sitä lunta sataa, mutta eiköhän huomenna saada kisa vedettyä läpi ihan aikataulussa, Pellinen sanoo.

Finaalit lasketaan lauantaina ja kisaa voi seurata suorana lähetyksenä Eurosport2:lla klo 19.12 alkaen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJouni Pellinen

Tiedot