Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Röykkyinen rata vei mehut Marcus Sandellista Adelbodenin suurpujottelussa

 

Röykkyinen rata vei mehut Marcus Sandellista Adelbodenin suurpujottelussa


Runsaat lumisateet ovat tehneet kisajärjestäjien urakan alppihiihdon maailmancupissa hankalaksi. Miesten suurpujottelukilpailu Sveitsin Adelbodenissa oli jopa vaakalaudalla rinteeseen sataessa puoli metriä uutta lunta. Haastavat olosuhteet tekivät kilpailuista laskijoille haastavan.

Parhaiten haasteelliset olosuhteet hallitsi Itävallan Marcel Hirscher, joka laski voittoon ennen maanmiestään Benjamin Raichia. Raich nousi kakkossijalle ensimmäisen kierroksen kuudennelta sijalta. Itävaltalaisten seuraksi palkintokorokkeelle nousi tiukan kilpailun jälkeen Massimiliano Blardone Italiasta.

Suomen Marcus Sandell pääsi starttaamaan kilpailuun uran parhaalla lähtönumerolla, kahdeksantena. Sandell oli hyvässä vauhdissa ensimmäisellä kierroksella radan yläosassa hänen johtaessa kilpailua, mutta vaikeudet alkoivat radan puolivälin jälkeen.

– Rinnetyöntekijät tekivät loistavaa duunia, että saatiin rinne kisakuntoon. Lumisateista johtuen pinta oli todella epätasainen ja vaikea. Ylhäällä pinta oli kova, välipätkässä pehmeä ja pujottelustartista lähtien jäässä. Siihen kun yhdistetään olematon näkyvyys niin tämän päivän kisa oli kaikille laskijoille vaikea, Sandell kertoi kisan olosuhteista.

Sandell, kuten myös Suomen toinen edustaja Andreas Romar ovat kamppailleet viimeisen viikon flunssan kanssa, joka näkyi selkeästi suomalaislaskijoiden otteissa.

– Normaalisti ei puolessa välin rataa ole noin poikki, mutta varsinkin tuollaisessa haastavassa rinteessä ja tuolla pinnalla laskeminen oli enemmän selviytymistä. Alta Badian kisan jälkeen keskityttiin harjoittelussa siihen, että saisin enemmän linjaa ja tilaa käännökseen, jotta pystyy tekemään enemmän käännöksessä duunia. Alta Badiassa oli hieman liikaa yritystä ja liian suoraan, tänään meni sitten kummallakin laskulla yläosa hyvin, mutta puolessa välin romahdin, voimat olivat tänään aika vähissä, Sandell kertasi.

Sunnuntaina Adelbodenissa lasketaan pujottelua, mutta Sandell suuntaa jo lauantaina harjoittelemaan muihin maisemiin.

– Tänään ajetaan jo Italian Tarvisioon tai Itävallan Reiteralmiin harjoittelemaan, riippuen vähän olosuhteista. Ensi viikolla sitten ohjelmassa on pari Super-G kilpailua ja pujottelukisoja. Tarkoituksena on laskea myös Super-G:n maailmancupissa pari osakilpailua, se tekee aika hyvää suurpujottelulle ja noissa teknisissä kisoissa pitäisi olla hyvät mahdollisuudet pärjätäkin, Sandell kertoi.

Andreas Romarin kilpailu päättyi suojaverkkoihin ensimmäisellä kierroksella. Radan loppuosassa sattuneessa ulosajossa Romar ei kuitenkaan loukannut itseään.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMarcus Sandell

Tiedot