Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelinen huuhtomaan ralliautoilun SM-mitalia

 

Mikko Eskelinen huuhtomaan ralliautoilun SM-mitalia


Avauskilpailu poikkeuksellisissa olosuhteissa

Rata-autoilun vuosien 2008 ja 2009 sekä ralliautoilun vuoden 2010 Suomi Cup mestari, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 39, avaa ralliharrastuksensa toisen peräkkäisen SM-sarjan kilpailukautensa kovin odotuksin. PrintSport Racing autourheilun ammattilaistiimin turboahdettua nelivetoista Mitsubishi Lancer Evolution X RS ralliautoa ohjastava kansainvälinen kilvanajaja tähtää kärkitaisteluun tulevana viikonloppuna Riihimäellä ajettavassa seitsemän osakilpailun SM-sarjan avaavassa kilpailussa.

Eskelinen ja hänen luottokartanlukijansa Arto Kapanen ovat valmistautuneet vähälumisissa olosuhteissa ajettavaan talviralliin Pihtiputaalla ajetuissa testeissä, joissa niin aikaa mitanneet kellot kuin ralliauton tiedonkeruu kertoi pikipintojen erikoismiehen rallikyydin kehittymisestä. Oman menestyksensä lisäksi PrintSport Racingille tiimipisteitä keräävä Eskelinen starttaa nöyrällä, mutta silti nälkäisellä asenteella uuteen kilpailukauteen.

– Aikaisemmin SM-sarja on käynnistynyt Rovaniemen Arctic Lapland rallista, jossa lunta on ollut varsin mukavasti. Nyt startataan uuteen kilpailukauteen vähälumisissa olosuhteissa ja se tulee tekemään kilvanajosta entisestäänkin haastavempaa; Ennakkotietojen mukaan lumipenkkoja ei ole edes nimeksi ja rallireitin tiestön jääpohja on myös iso kysymysmerkki. Penkkoihin ei Arctic Lapland rallin tapaan voi nojailla tai muuten lipsahtaa ralliladulta ja kisa jää armottomasti kesken. Tarkkana siis saa olla, Eskelinen tietää.

– Pihtiputaan testeissä istahdin kilpa-ajoneuvon ratin taakse ensimmäisen kerran sitten lokakuussa Hollannin Zandvoortin radalla ajetun autourheilu-urani hurjimman ulosajon. Onneksi jännitys purkautui nopeasti ja pääsin heti ensimmäisestä testivedosta lähtien hyvään vauhtiin. Pitkän testipäivän jälkeen olin todella tyytyväinen kun niin kellot kuin autoni tiedonkeruu kertoivat vauhtini kehittymisestä. Kasvaneen itseluottamuksen myötä uskallan asettaa tavoitteeni muiden kärkimiesten sekä ennakkosuosikkien esittämään kyytiin, rata-autoilun tuplamestari jatkaa.

"Veri vetää Euroopan asfalttibaanoile"

Kahden edellisvuosien tapaan vuoden 2012 ralliautoilun SM-sarjan seitsemän osakilpailun lisäksi Eskelinen neuvottelee kattavasta kansainvälisestä rata-autoilu -ohjelmasta usean eurooppalaisen ammattilaistiimin kanssa.

– Kahden kokemusrikkaan kilpailukauden jälkeen GT-autot ja Euroopan huippunopeat radat edelleen kiinnostavat. Nyt en kuitenkaan tyydy mihin tahansa sopimukseen vaan lähtökohta on se, että auton on ehdottomasti oltava kilpailukykyinen. Neuvottelut ovat hyvässä hengessä käynnistyneet ja päätöksiä on odotettavissa talven aikana, Eskelinen avartaa tulevaisuuttaan.

- GT-autojen kilpailukausi käynnistyy aikaisintaan huhtikuussa, joten sitä ennen ehdin hyvin nautiskella ralliautoilun huumasta, jatkoi ralliautoilua erinomaisena vastapainona kiireiselle yritysmaailmalle pitävä Eskelinen.

Riihimäen SM-ralli käynnistyy lauantaina klo 12 Riihimäen raviradalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella ja lähes suoraan sieltä rallikaravaani matkaa Rovaniemen Napapiirille, jossa vain 10 päivää avausosakilpailun jälkeen kilvanajo paremmuudesta jatkuu.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle