Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ingemarsdotter ja Brandsdal sprinttien voittoihin Milanossa – Kyllönen viides

 

Ingemarsdotter ja Brandsdal sprinttien voittoihin Milanossa – Kyllönen viides


Maastohiihdon Maailmancup jatkui tänään naisten ja miesten vapaan hiihtotavan sprinttikilpailuilla. Naisten sprintin vei Ruotsin Ida Ingemarsdotter, toiseksi USA:n Kikkan Randall ja kolmanneksi Norjan Maiken Caspersen Falla. Suomalaisista ainoana päivän kilpailun finaaleihin selvisi viidenneksi sijoittunut Anne Kyllönen. Miesten sprintissä voittoon hiihti Norjan Eirik Brandsdal, kakkoseksi  Saksan Josef Wenzl ja kolmanneksi Ruotsin Teodor Peterson.

Kaikki suomalaiset jatkoon aika-ajoista, Kyllönen ja Strandvall nopeimmat

Suomalaisittain Milanon vapaan hiihtotavan sprintin karsinta sujui erinomaisesti, kaikki kuusi suomalaisedustajaa selvisivät pudotuseriin. Matias Strandvall oli nopein miesten karsinnassa ja Anne Kyllönen vastaavasti taas oli piti parasta vauhtia naisten karsinnassa. Anssi Pentsinen oli 10:s ja Martti Jylhä 27:s. Naisten karsinnassa Mona-Liisa Malvalehto oli neljäs ja Riikka Sarasoja-Lilja yhdeksäs.

Erävaiheessa Martti Jylhän ja Anssi Pentsisen tiet katkesivat jo puolivälierissä, Jylhä eränsä viides kuten myös Pentsinen joka hiihti viidenneksi Strandvallin voittamassa erässä. Anne Kyllönen ja Mona-Lisa Malvalehto selviytyivät välieriin, Riikka Sarasoja-Liljan tie katkesi puolivälierissä. Välierissä Malvalehto kaatui erässään ja karsiutui jatkosta, kun taas Kyllönen taisteli tiensä finaaliin. Kyllönen johti finaalierää alkuvaiheessa, mutta lopussa paukut eivät aivan riittäneet palkintopallille asti, loppusijoituksena kuitenkin hieno viides tila päivän sprinttikilpailussa.

Matias Strandvallin päivä lähti käyntiin aivan erinomaisesti ja erittäin luistavalla suksella hiihtänyt Strandvall karsiutui sauvarikon vuoksi finaalista vaivaisen sekunnin kymmenyksen verran. Strandvall olikin enemmän kuin pettynyt välieränsä jälkeen päivän lopputulokseen.
- Vahva päivä oli, aivan älyttömän hyvä suksi ja loistavat olosuhteet kaikin puolin, joten ottaa päähän kyllä tosi paljon jääminen pois finaalista. Sauva meni poikki reilut 100 m ennen maalia, sain nopeasti varasauvan joka oli ainakin 20 cm liian lyhyt. Siltikin pystyin vielä taistelemaan lopussa, mutta nyt kyllä tuntuu että meillä suomalaissprinttereillä ei käy kyllä tuurikaan millään lailla.

Anne Kyllönen hiihti yhden uransa parhaimmista vapaan hiihdoista ja oli syystäkin tyytyväinen päivän urakkaansa.
- Hyvä päivä oli, hyvältä tuntui hiihtää. Tour de Ski ei painanut jaloissa ollenkaan, tänään tulikin yksi uran parhaista vapaan hiihdoista. Aika-ajo meni tosi hyvin ja erissäkin sai suhteellisen helposti hiihdettyä jatkoon. Finaalissa haettiin ehkä enemmän paikkoja, joka on aika stressaavaa kun joutuu koko ajan vähän vaihtamaan linjaa. Loppukirin aloitin ehkä liian aikaisin kun en jaksanut pitää lopussa sijoitusta ja loppusuoralla sitten vähän väsyneenä ei oikein tekniikkaa saanut pidettyä kasassa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAnne Kyllönen

Tiedot