OrPo vei voiton viidennessä erässä

Oriveden Ponnistuksen ja Pieksämäki Volleyn lähes kolmetuntinen taistelu naisten lentopallon Mestaruusliigassa painui historiankirjoihin. Loppunumeroihin 3-2 (25-22, 35-37, 26-24, 23-25, 15-13) päättyneessä kamppailussa pelattiin huimat 245 pistettä.

Kyseessä on naisten pääsarjatason pisin ottelu pelatuissa palloissa mitattuna sitten nykyiseen pistelaskujärjestelmään siirryttymisen kaudella 2000-2001.

Ottelun toinen erä oli ylivoimaisesti tämän kauden pisin naisten Mestaruusliigassa, kun sitä pelattiin 72 palloa (35-37). Vain kerran naisten pääsarjassa on nähty pidempi erä, kaudella 2000-2001 Prihojen ja Pieksämäen Pyrinnön pelattua 38-36 päättyneen erän.

Pieksämäen päävalmentaja Keijo Manninen: Olipa kaksijakoinen peli.  Tultiin hieman myöhässä Orivedelle ja se näkyi ensimmäisessä erässä.  Toinen ja kolmas erä olivat sen sellaisia, että näin ei saisi päästä edes naisten liigatasolla päästä tapahtumaan.  Eeva Puukka kaatoi meidät.  Palloja pitäisi pelata eikä väistellä.  OrPo oli parempi.

OrPon päävalmentaja totesi, että olipahan ottelu.  Toivottavasti yleisö tykkäsi, valmentajat ehkä ei.  Pieksämäki pelasi hyvin ja vähillä virheillä.  Eeva jatkoi hyviä esityksiään ja sai nyt enemmän passeja.  Kolme pistettä olisi tarvittu, mutta niitä Pieksämäki ei halua meille antaa.

OrPon parhaana palkittiin Eeva Puukka 22/+20, yksi ässä ja viisi torjuntapistettä