Wengenin syöksylasku isäntämaan Beat Feuzin juhlaa

Romar ei onnistunut kasvattamaan maailmancupin pistepottia

Lauantaina kilpailtiin alppihiihdon klassikkosyöksylasku Sveitsin Wengenissä. Suomen vauhtilaskijan Andreas Romarin tavoitteena oli kasvattaa maailmancupin pistetiliä, mutta pienien virheiden myötä Romar putosi lopputuloksissa sijalle 36.

Kilpailun voiton vei isäntämaan Beat Feuz ajalla 2:35.31. Feuz voitti yli neljä kilometriä pitkällä radalla toiseksi laskenutta Itävallan Hannes Reicheltia 0.44 sekuntia. Kolmanneksi kilpailussa laski italialainen Christof Innerhofer, jonka aikaero kärkeen oli 0.49 sekuntia.

Andreas Romar oli kohtalaisen tyytyväinen omaan laskemiseen, vaikka sijoitus ei ollutkaan aivan sitä mitä lähdettiin hakemaan. Eroa Feuziin kertyi 3.65 sekuntia.

– Ei mikään kummallinen sijoitus, mutta ihan ok laskemista, mutta pari pientä virhettä sattui matkan varrelle, joka kasvatti aikaeroa kärkeen tasaisesti. Ei suksi kulje tarpeeksi puhtaasti, joten en pysy sillä optimaalisella laskulinjalla, Romar analysoi omaa laskemistaan.

Wengenin syöksylasku on maailmancupin pisin ja laskijat olivat uupuneita maalilinjan ylityksen jälkeen. Myös Romar myönsi, että radan lopussa alkoivat maitohapot painamaan.

– Lopussa olin aika puhki ja vähän ylipitkä hyppy siihen loppupätkälle ja siitä takapainoon. Se otti hieman voimille, mutta ihan hyvin jaksoin painaa maaliin asti.

Seuraavaksi miesten alppihiihdon maailmancup suuntaa Itävallan Kitzbüheliin, jossa kilpaillaan ensi viikolla.