Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kaksi suomalaista tykitti finaaliin Mont Gabrielin parikumpareiden maailmancupissa

 

Kaksi suomalaista tykitti finaaliin Mont Gabrielin parikumpareiden maailmancupissa


Suomalaiset kumparelaskijat onnistuivat hyvin Kanadan Mont Gabrielin parikumparekisassa lauantaina. Ville Miettunen ylsi uransa toiseksi parhaaseen maailmancupin osakilpailutulokseen sijoittuen 10:nneksi. Jussi Penttala sivusi uransa parasta laskien 14. Arttu Kiramo jäi harmittavasti ulos finaaleista sijoittuen alkukilpailussa sijalle 24.

Finaalin ensimmäisellä kierroksella Penttala sai vastaansa Yhdysvaltain Jeremy Cotan. Jussilla ei ollut paras startti laskuun ja hän joutui ottamaan yhdsvaltalaista kiinni jo ennen ylähyppyä. Lasku eteni tasoissa alahypylle asti, jossa Jussi hyppäsi ilmavan takavoltin, hyppy pyöri yli ja tuloksena kaatuminen. Miettusella oli finaalin ensimmäisellä kierroksella vastassa cupin tämän hetkinen kakkonen, Ranskan Anthony Benna. Lasku eteni tasoissa rinteen puoliväliin asti, mutta Miettunen ajautui liian takapainoiseen laskuasentoon ja kontrolli katosi. Tuloksena ulosajo ennen alahyppyä.

– Suomalaiset tarvitsevat vielä rutiinia kovavauhtisiin finaalilaskuihin, erityisesti parikisoissa, päävalmentaja Sami Mustonen totesi.

– Suomen joukkueen taktiikka toimi hyvin tänään. Päätettiin Meribelin kisan jälkeen, että lujempaa pitää laskea ja tänään Arttu oli karsinnan nopein, Jussi ja Ville viiden nopeimman joukossa. Artulla tuli muutama virhe ennen alahyppyä ja hyppy lähti hieman epätasapainossa. Mahdollisuus kaikkien suomipoikien finaalipaikkoihin oli hyvin lähellä, Mustonen lisää.

Ville Miettunen oli varsin tyytyväinen tämän päivän suoritukseen, erityisesti karsinnassa.

– Ylitin itseni tänään laskemalla paremmin, kuin kertaakaan treeneissä täällä Mont Gabrielissa. Tästä on hyvä lähteä seuraaviin kisoihin haastamaan, Miettunen totesi kisan jälkeen.

Maailmancup jatkuu seuraavaksi itärannikolla, Yhdysvaltojen puolella Lake Placidissa. Kilpailu lasketaan ensi viikon torstaina 19.1.2012.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle