Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kitzbühelin vauhtiviikko aloitettiin syöksyharjoituksilla

 

Kitzbühelin vauhtiviikko aloitettiin syöksyharjoituksilla


Andreas Romar pääsi korkkaamaan legendaarisen Hahnemkamm vuoren rinteen

Alppihiihdon maailmancupin legendaarisimman kilpailun, syöksylaskun ensimmäiset harjoitukset laskettiin tiistaina Itävallassa. Suomen Andreas Romarille harjoituslasku oli ensiesiintyminen kyseisessä rinteessä.

Romar jäi laskullaan harjoitusten kärkiajan laskeneesta Itävallan Klaus Kröllistä 5.59 sekuntia ja tuloslistalla sijoitus oli 55. Ensimmäisestä laskusta jäi Romarille kuitenkin hyvä maku.

- Ensimmäiseksi laskuksi täällä oli ihan ok veto. Laskusta jäi hyvä maku suuhun ja sehän tässä on tärkeintä, ettei tule mitään yliyrittämistä tai mitään sellaista. Mennään askel kerrallaan ja katsotaan sen mukaan mitä laitetaan tavoitteeksi kisoihin. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta täällä ja tarkoituksena on vaan laskea ja saada tuntumaa näihin minulle uusiin rinteisiin tulevaisuutta ajatellen, Romar kertoi.

Kitzbühelin Streif -rinne on tämän vuoden kilpailuihin saatu huippukuntoon. Useana vuonna rinteen pinta on ollut todella röykkyinen ja laittanut laskijat koville, mutta tänä vuonna samanlaista ongelmaa ei ollut.

- Yksi kännös ylhäällä kului pahasti, mutta muuten rinne oli kova ja hyvässä kunnossa. Se yläosan käännös oli radankatselussa vielä ihan kova, mutta kun lasketaan paljon niin pinta murtui ja siihen tuli erilaisia röykkyjä.

Kauden puhutuimmasta kilpailusta riittää laskijoiden ja valmentajien kesken juttua, mutta avauslaskun jälkeen Romar tunnustaa, että osa tarinoista jää puheiden tasolle.

- Tästä kisasta ja rinteestä puhutaan paljon ja onhan se jyrkkä ja haastava rinne. Ehkä kuitenkin siinä on sellaista legendaa mukana ja siitä puhutaan enemmän kuin olisi tarpeen. Tänä vuonna rinne oli valmentajien mukaan helpommassa kunnossa kuin joinakin vuosina. Ei ollut sellaisia röykkyjä mitä pahimpina vuosina.

Toista kautta lähes koko maailmancupin kiertävä Romar vertasi rinnettä haastavuudeltaan Yhdysvaltojen Beaver Creekin syöksylaskuun, joka menee hänen mittapuullaan haastavuudessa Kitzbühelin ohi.

- Minun mielestä Beaver Creekin syöksy oli hankalampi kuin tämä Kitzbühelin syöksy. Se on jyrkempi pidemmältä matkalta, toki tämäkin rinne on jyrkkä, mutta siinä on kokoajan hyvä pito ja Beaverissä lumi on paljon aggressiivisempaa ja vaikeampi laskea kuin täällä. Vaikka tämä rinne on vaikeampi laskea periaatteessa, niin lumi tekee siitä helpomman. Jos ajautuu esimerkiksi laskulinjalta sivuun niin siellä on silti pitoa ja ei heittele miten sattuu.

Kitzbühelin vauhtiviikon syöksyharjoitukset jatkuvat keskiviikkona ja torstaina. Perjantaina lasketaan Super-G:n maailmancup, joka on Romarin pääkilpailu tällä viikolla. Myös hänen lähtönumero tulee siinä kilpailussa olemaan 30 joukossa. Lauantaina vuorossa on syöksylaskun maailmancup ja sunnuntaina lasketaan pujottelu, joka on myös alppiyhdistetyn toinen osa. Yhdistetyn ensimmäinen osa on lauantain syöksylasku.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAndreas Romar

Tiedot