Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rohkeampi lasku siivitti Andreas Romarin roimaan parannukseen Kitzbühelin syöksyharjoituksissa

 

Rohkeampi lasku siivitti Andreas Romarin roimaan parannukseen Kitzbühelin syöksyharjoituksissa


Haastava Kitzbühelin rinne alkoi verottamaan alppihiihtäjiä keskiviikon syöksyharjoituksissa. Harjoitusten aikana nähtiin kovavauhtisia ulosajoja esimerkiksi Ivica Kostelicilta, päällisin puolin näyttävistä kaatumisista selvittiin kuitenkin ilman suurempia ruhjeita.

Suomen Andreas Romar näytti jälleen, että hän oppii uudet radat ja rinteet nopeasti. Tiistain harjoituksissa Romar oli vielä yli viisi sekuntia kärjen takana, mutta keskiviikkona alkoi laskurohkeus löytyä ja Romar kellotti 36. nopeimman ajan. Eroa harjoitusten kärkiajan laskeneeseen Sveitsin Dider Cucheen jäi 2.62 sekuntia.

– Tänään oli huomattavasti rohkeampi lasku. Uskalsin vähän jo päästää menemään tietyissä kohtaa rataa. Parempaan päin mennään lasku laskulta, tyytyväinen Romar kertoi.

Aivan virheittä ei Romar Streif –rinnettä laskenut, mutta keskiviikon lasku antaa osviittaa hänen mahdollisuuksista lauantain syöksylaskussa.

– Jotain sivulle hyppyjä ja tuollaisia oli, mutta ihan täydellistä laskemista tämänpäiväinen ei ollut. Ei mitään sellaisia katastrofaalisia virheitä, mutta enemmänkin sitä, että laskulinja menee välillä vähän sivuun. Siitä tulee nuo erot kärkeen, Romar totesi.

Toinen lasku maailmancupin legendaarisimmassa rinteessä on antanut Romarille kuvan siitä, missä kohtaa pitää uskaltaa antaa kaasua ja milloin pitää ottaa erityisen tarkasti.

– Vähän paremmin alkaa löytyä paikat joissa iskeä, mutta vielä on tekemistä siinä, että pystyy siirtämään ne laskemiseen. Varsinkin ylhäällä pitää tietää kuinka paljon ottaa linjaa, mutta kuitenkin, että sitä ei ota liikaa, mutta missä menee raja liiallisen hyökkäämisen kanssa on vielä tekemistä. Nuo ovat kuitenkin loppupeleissä pieniä asioita, toki ne ovat tärkeitä, mutta vaikeaa näin ensimmäisenä vuotena saada näitä pieniä juttuja kuntoon.

Romarilla on selkeät sävelet kuinka tulevissa laskuissa pitää lähteä kaventamaan aikaeroa entisestään.

– Pitää uskaltaa laskea vielä rohkeammin. Vauhtia löytyy ja tiedän, että sieltä se onnistunut lasku tulee. Vauhdista se ei ole kiinni, pitää vaan uskaltaa päästää menemään ja tällaisessa rinteessä se on ensimmäisillä kerroilla hyvin vaikeaa. Ei vielä kaikissa kohdissa pysty laittamaan niin paljon kaasua kuin pitäisi, mutta ei ole vielä myöskään kisa, että kaikkia paukkuja ei pidä laittaa harjoituksissa. Sen verran pitää olla järki mukana laskemisessa. Romar totesi.

– Koko matka pitää pystyä hyökkäämään. Ei ole mitään erityisiä kohtia, joissa tulisi ottaa tarkemmin, mutta lopussa pitää pystyä parantamaan aika paljon. Välipätkällä on myös pari väliä mitkä pitää ottaa paremmin ja yläosassa hyökätä rohkeammin. Nuo asiat tulee ajan mukana, mutta tästä on hyvä jatkaa. Romar sanoi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Andreas Romar

Tiedot