Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaiset jätettiin tylysti ulos Lake Placidin kumparefinaalista

 

Suomalaiset jätettiin tylysti ulos Lake Placidin kumparefinaalista


Kovasta yrityksestä huolimatta Suomen kumparelaskijat karsiutuivat Lake Placidin finaalikierroksilta torstaina. Arttu Kiramo oli parhaana suomalaisena 18., Jussi Penttala 22. ja Ville Miettunen 34. Lake Placin harjoituspäivät ennen kisaa eivät menneet ihan odotusten mukaan säiden puolesta. Tiistai oli sateinen ja sumuinen, keskiviikkona taas oli kova tuuli ja sähköt olivat poikki pitkälle iltapäivää.

- Hieman rikkonaisia olivat Placidin treenipäivät, mutta siitä huolimatta pojat saivat hyviä suorituksia kisaan. Artun lasku oli erinomainen, mutta jostain mystisestä syystä häntä ei kelpuutettu finaalikierroksille. Nyt täytyy tehdä tiukka analyysi ja päätöksiä jatkon suhteen, miten saataisiin kohtuuden rajoissa olevia tuomaripisteitä. Jokin mättää joko meidän laskuissa tai tuomaroinnissa. Esimerkiksi Kiramo on osoittanut olevan täyttä finaalitavaraa jo usean vuoden ajan ja on kehittynyt viime kaudesta etenkin laskemisessa. Tänäänkin oli virheetön lasku ja ajoissakaan ei jääty, mutta liian paljon erimielisyyttä tuomaripisteissä. Artulla oli liian tyly kohtalo tänään, kommentoi päävalmentaja Sami Mustonen.

Jussi Penttala laski myös omalla tasollaan. Harjoituksiin nähden suoritus oli lähellä kiitettävää. Ville Miettunen teki kaksi selvää virhettä ja punakynä viuhahti tuomaritornissa. Miettusella oli alahypylle asti hyvää suorittamista, mutta hypyn alastulo poikkesi hieman laskulinjasta sekä loppulaskun viimeiset käännökset eivät menneet ihan suunnitelman mukaisesti.

– Seuraavaksi on vuorossa Calgaryn kisa 28. tammikuuta. Calgaryn rinne on jyrkkä ja vaativa, joten siellä kiristetään ruuvia ja tehdään toivottavasti hyvää tulosta. Kun laskukin vielä kulkee, niin jossain vaiheessa se napsahtelee kohdilleen myös tulosliuskalla, Kiramo tuumi pettymyksen jälkeen Lake Placidissä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleArttu Kiramo

Tiedot

Ville Miettunen

Tiedot

Jussi Penttala

Tiedot