Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pikaluistelun maailmancup jatkuu viikonvaihteessa Salt Lake Cityssä

 

Pikaluistelun maailmancup jatkuu viikonvaihteessa Salt Lake Cityssä


Sprintteriluistelijat ovat pitäneet noin puolentoista kuukauden kilpailutauon, mutta nyt kilpailut jatkuvat Pohjois-Amerikassa. Tulevana viikonvaihteena luistellaan Salt Lake Cityssä maailmancup ja seuraavana viikonloppuna on Kanadan Calgaryssa MM-kilpailut.

Tuleva viikonloppu on mielenkiintoinen, sillä se tulee osoittamaan ketkä ovat taistelemassa MM-mitaleista. Salt Lake Cityssä luistelijat hakevat kilpailuvauhtista tuntumaa nopeaan jäähän, sillä tällä kaudella ei ole vielä käyty maailmancupia nopeilla jäillä.

Suomen joukkue Pekka Koskela, Mika Poutala ja Markus Puolakka on ollut noin viikon Salt Lake Cityssä joukkueen valmentajan Pasi Koskelan johdolla.

- Olemme totutelleet sekä aikaeroon että korkean ilmanalaan. Kaikki on kunnossa, valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan ja olemme hyvin tilanteen tasalla. Niin meidän kuin muidenkin maiden luistelijat ovat innokkaana täällä loisto-olosuhteissa. En usko, että meidän luistelijoilla tulee olemaan mitään ongelmia sopeutua nopealle jäälle. Saamme täällä lisää ruutia päivä päivältä kohti MM-kisoja, kertoi Pasi Koskela.

- Emme tiedä vielä varmuudella kuin sen, että Pekka ja Mika ovat A-ryhmässä 500 metrillä ja Pekka 1000 metrillä. Saattaa kuitenkin olla, että Markus pääsee A-ryhmään 500 metrillä. Nyt näyttää siltä, että Mikan on luisteltava B-ryhmässä lauantain tonni. Mutta sekään ei ole mikään ongelma, koska täällä luistellaan ensin A-ryhmät puolenpäivän aikaan ja sen jälkeen B-ryhmät, jatkoi Pasi Koskela.

Maailmancupin johdossa ennen viikonvaihteen kilpailuja on 500 metrillä korealainen Tae-Bum Mo 400 pisteellä. Pekka Koskela on viides 305 pisteellä, Mika Poutala 19:s 102 pisteellä ja Markus Puolakka 22:s 54 pisteellä.

1000 metrin maailmancupin kärkeä hallitsevat hollantilaiset. Kahdella hollantilaisella, Kjeld Nuisilla ja Stefan Groothuisilla on 260 pistettä. Pekka Koskela 16:s 47 pisteellä ja Mika Poutala 27:s 19 pisteellä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle