Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kowalczyk ja Cologna sprinttien voittoihin Otepäässä – Saarinen neljäs

 

Kowalczyk ja Cologna sprinttien voittoihin Otepäässä – Saarinen neljäs


Maastohiihdon Maailmancup jatkui tänään naisten ja miesten perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailuilla Viron Otepäässä. Naisten sprintin vei Puolan Justyna Kowalczyk, toiseksi Norjan Marit Björgen ja kolmanneksi Venäjän Natalia Matvejeva. Suomalaisista finaaliin tiensä selvittivät hienosti Aino-Kaisa Saarinen ja Mona-Lisa Malvalehto. Saarinen vastasi päivän parhaasta suomalaissuorituksesta, maalikamerakuvien tutkimisen jälkeen Saarinen päivän kisan neljänneksi. Miesten sprintissä voittoon hiihti Sveitsin Dario Cologna, kakkoseksi Norjan Ola Vigen Hattestad ja kolmanneksi Norjan Eirik Brandsdal. Kalle Lassila parhaana suomalaismiehenä mukana välierissä.

Aika-ajot – suomalaisnaiset helposti jatkoon, miehillä tiukempaa

Suomalaisittain Otepään perinteisen hiihtotavan sprintin aika-ajo sujui naisilta erinomaisesti, kaikki viisi suomalaisedustajaa 11 parhaan joukossa ja näin heistä jokainen selvitti tiensä myös pudotuseriin. Krista Lähteenmäki oli naisten aika-ajon kolmas, Mona-Lisa Malvalehto viides, Aino-Kaisa Saarinen kahdeksas, Anne Kyllönen yhdeksäs ja Kerttu Niskanen 11:s.

Miehillä aika-ajoista pudotuseriin jatkoivat Anssi Pentsinen, paluun maajoukkueeseen tehnyt Kalle Lassila ja Sami Jauhojärvi. Pentsinen aika-ajojen 18:s, Lassila 25:s ja Jauhojärvi 29:s. Matias Strandvall ja Juho Mikkonen puolestaan karsiutuivat jatkosta, Strandvallin ollessa aika-ajojen 38:s ja Mikkonen 44:s.
Aika-ajojen nopeinta vauhtia naisissa pitivät maailmancupin kärkikaksikko, Norjan Marit Björgen ja Puolan Justyna Kowalczyk. Miehissä puolestaan Sveitsin Dario Cologna oli aika-ajojen nopein.

Saarinen ja Malvalehto finaaliin

Naisten puolivälieristä tiensä välieriin selvittivät Kerttu Niskanen, Mona-Lisa Malvalehto ja Aino-Kaisa Saarinen. Anne Kyllönen kompuroi erässään venäläishiihtäjän hiihdettyä Kyllösen suksille, Kyllönen kaatui ja jäi siinä vaiheessa erässä viimeiseksi. Kyllönen taisteli kuitenkin erässään vielä kolmanneksi, mutta aikavertailussa hänen aikansa ei jatkoon riittänyt. Krista Lähteenmäki puolestaan hiihti Saarisen kanssa samassa erässä jonka Saarinen voitti, Lähteenmäki erässä kolmanneksi ja karsiutui Kyllösen tavoin jatkosta.

Mona-Lisa Malvalehto ja Aino-Kaisa Saarinen selvittivät helposti tiensä välieristä finaaliin, Malvalehto löi välierässään loppukirissä mm. Marit Björgenin. Saarinen oli Puolan Justyna Kowalczykin voittamassa erässä kolmas ja selvisi aikavertailusta finaaliin. Kerttu Niskanen karsiutui finaalista ollen välierässään kuudes.

Finaalissa Saarinen taisteli palkintopallisijoituksista vielä maaliviivalle asti. Kilpailun voittoon Kowalczyk, Björgen kakkoseksi ja Saarinen niukasti neljänneksi häviten niukasti Venäjän Natalia Matvejevalle, joka julistettiin kisan kolmanneksi vasta maalikamerakuvien perusteella. Mona-Lisa Malvalehto finaalissa kuudenneksi.

Vaikka tänään Aino-Kaisa Saarinen jäikin tänään harmittavan vähän palkintopallilta, kertoi Saarinen kisan jälkeen olevansa tyytyväinen ja iloinen siitä, että rentous ja iloisuus hiihtoon on löytynyt:
- Alkukaudesta hiihtoa vaivannut tahmeus on nyt mennyttä elämää. Rentous ja iloisuus hiihtoon on löytynyt ja nyt olikin jo sellaista ”Aikkumaista” menoa tänään ja hiihtäminen tuntui tosi hyvälle. Huoltoryhmä onnistui tänään myös erinomaisesti. Loppusuoralle tullessa katsoin että Kowalczyk ja Björgen menevät omia menojaan mutta että kolmannesta tilasta taistellaan loppuun asti. Eihän siinä paljon palkintopallista jääty, mutta tarpeeksi näköjään, kertoi Saarinen iloisena kisan jälkeen.
Miehissä päivän parhaasta suorituksesta vastasi Kalle Lassila, joka selvisi ainoana välieriin. Välierissä Lassilan paukut eivät enää riittäneet finaaliin asti, lopputuloksissa Lassila kuitenkin hienosti 10:s. Sami Jauhojärvi oli puolivälierässään viides ja Anssi Pentsinen erässään kuudes, näin heidän kilpailunsa jäi puolivälierävaiheeseen.

Kalle Lassila palasi hienosti pitkän tauon jälkeen maajoukkueeseen ja maailmancup-kisoihin, ollen tänään ainoana suomalaismiehenä mukana välierissä. Finaaliin asti Lassilan vauhti ei vielä riittänyt, mutta siitäkin huolimatta Lassila oli tyytyväinen päivän suoritukseensa:
- Olen todella tyytyväinen tämän päivän suoritukseen, tuntuu aivan mahtavalta! Välillä ollut tosi vaikeaa ja hienolle tuntuu, kun on pystynyt hyvin tekemään töitä ja palaamaan tälle tasolle. Kyllä tämä oli iso juttu itselle. Tänään mentiin perinteisen sprinttiä vapaan suksilla, en ihan kauhea fani ole tällaiselle yhdistelmälle, mutta tänään oli selkeästi parempi vaihtoehto ottaa vapaan sukset alle. Aika-ajossa suksi ei ehkä ihan paras ollut, mutta eriin saatiin sukset kyllä toimimaan tosi hyvin, kertoi Lassila kisan jälkeen tyytyväisenä.

Miesten finaalissa Sveitsin Dario Cologna vastasi alusta pitäen vauhdinpidosta, ottaen myös ykköstilan maalissa. Kakkoseksi sivakoi Norjan Ola Vigen Hattestad ja Norjan Eirik Brandsdal.

VIRO, OTEPÄÄ – Lopputulokset:

Naisten sprintti (p):
1. Justyna Kowalczyk POL 3.18,4
2. Marit Björgen NOR + 0,1
3. Natalia Matvejeva RUS + 0,9
4. Aino-Kaisa Saarinen + 1,0
5. Katerina Smutna AUT + 1,9
6. Mona-Liisa Malvalehto + 10,8
---------------------------------------
11. Kerttu Niskanen
13. Krista Lähteenmäki
15. Anne Kyllönen

Miesten sprintti (p):
1. Dario Cologna SUI 3.29,8
2. Ola Vigen Hattestad NOR + 0,3
3. Eirik Brandsdal NOR + 0,6
4. Alex Harvey CAN + 0,9
5. Nikita Krjukov RUS + 5,4
6. Öystein Pettersen NOR + 6,6
---------------------------------------
10. Kalle Lassila
24. Sami Jauhojärvi
27. Anssi Pentsinen
38. Matias Strandvall
44. Juho Mikkonen

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAino-Kaisa Saarinen

Tiedot