Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mäkikotkat Koivuranta ja Happonen kärkikymmenikössä Zakopanessa

 

Mäkikotkat Koivuranta ja Happonen kärkikymmenikössä Zakopanessa


FIS mäkihypyn maailmancup jatkui Puolan Zakopanessa(HS 134) lauantaina 21. tammikuuta. Kilpailu huipentui toisen kierroksen pitkiin hyppyihin, kun hyppääjät toisensa perään venyttivät hyppynsä mäen HS-pisteen tuntumiin. Kilpailun käytiin myötätuulessa, mutta se ei haitannut upean kilpailutapahtuman läpivientiä Puolassa.

Suomen mäkikotkat Anssi Koivuranta ja Janne Happonen jatkoivat siitä mihin edellisen päivän kisassa jäivät. Kaksikko pystyi taistelemaan myötätuulen puhaltaessa hyppynsä kilpailun kärkikymmenikköön. Ensimmäisellä kierroksella molemmat venyttivät hyppynsä 123,5 metriin, sijoitukset Janne Happonen 6. ja Anssi Koivuranta 7. Toisella kierroksella Koivuranta hyppäsi 126,5 metriä ja Happonen 127 metriä, mutta pienten piste-erojen myötä tuulikompensaatioissa ja tuomaripisteissä kääntyi kaksikon järjestys lopputuloksiin. Sijoitukset lopputuloksissa hienosti Koivuranta 9. ja Happonen 10.

Kilpailun voiton vei Itävallan Gregor Schlierenzauer 131,5 ja 132 metriä kantaneilla hypyillään. Saksan Richard Freitag onnistui myös venyttämään kärkimetreille, molemmilla kierroksilla 131 metriä ja kipusi palkintopallille kilpailun kakkosena. Kilpailun kolmas oli Norjan Anders Bardal.

Suomen mäkijoukkueen valmentajista Zakopanessa mäkikotkia luotsaamassa ollut Ari-Pekka Nikkola oli hyvin tyytyväinen kisan jälkeen Koivurannan ja Happosen kilpailusuorituksiin.
- Hyvä kisa molemmilta tänään. Hyppäsivät mahtavat hypyt, ei voi muuta sanoa, Nikkola suitsutti kaksikon suorituksia. Suomalaiskotkien hyvä tulos tuli hyppäämällä, onnetar ei kääntynyt suorimaan olosuhteissa.
- Ei voida mennä sen kummemmin olosuhteita moittimaan. Tänään kyllä kaikilla oli takatuulta, mikä korostaa Jannen ja Anssin hyviä suorituksia, tulos tuli edelleen hyppäämällä. Kyllä sieltä taas jostain syystä parhaat plus-pisteet tuulista saatiin, Nikkola totesi lopuksi naurahtaen.

Olli Muotka 6. Sapporon Continental cupissa

FIS mäkihypyn Continental cupia kilpaillaan viikonloppuna Japanin Sapporossa. Suomen mäkikotkien Olli Muotka onnistui mainiosti Sapporon HS 134-mäessä hypätyssä kilpailussa lauantaina 21.1.2012 ollen kilpailussa 6.

Suomen mäkikotkien päävalmentaja Pekka Niemelä on tyytyväinen joukkueen positiivisesta noususuunnasta. Viimein on päästy harjoittelemaan kotimaisemissakin, mikä alkaa siirtyä tuloksiin.
- Tämä on nousujohteinen viikonloppu kokonaisuutena. Kolme sijoitusta maailmancupissa kärkikymmenikköön ja 6. sija Continental cupissa. Nyt on päästy harjoittelemaan, ja tulokset paranevat sen mukaan. Matti Hautamäki on saanut harjoitella tässä välissä rauhassa kotimäessä ja tulee varmasti palaamaan omalle potentiaaliselle tasolleen maailmancupissa harjoitusjakson jälkeen, Niemelä totesi tyytyväisenä.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna 28.-29.1. Japanin Sapporossa. Suomen joukkue on nimetty kilpailuun: Anssi Koivuranta, Olli Muotka ja Sami Niemi. Happonen ja Hautamäki keskittyy harjoitteluun kotimäessä.
- Janne Happonen ja Matti Hautamäki jäävät harjoitustauolle. Tämä ratkaisu on tärkeä valmistauessa kohti kevään kisoja. Kuopiossa on viimein kaikki mäet käytössä ja priimakunnossa. Viime tiistaina päästiin aloittamaan hyppääminen Puijon isosta ja edeltävällä viikolla K90-mäestä, millä oli iso merkitys Happosen nousukunnon löytymisessä. Anssi puolestaan haluaa kilpailla, hänellä taso on pysynyt tasaisena koko kauden, joten hän matkaa Sapporoon, Niemelä kertoi suunnitelmista.

Tuloskooste
FIS mäkihypyn maailmancup 2011-12
21.1.2012 Zakopane POL, HS 134
1. Gregor Schlierenzauer AUT 300.3
2. Richards Freitag GER 296.8
3. Anders Bardal NOR 293.1
9. Anssi Koivuranta 278.7
10. Janne Happonen 278.4
49. Sami Heiskanen 97.6

FIS mäkihypyn Continental cup 2011-12
21.2.2012 Sapporo JPN, HS 134
1. Felix Schoft GER 261.9
2. Dejan Judez SLO 261.7
3. Kazuyoshi Funaki JPN 245.4
6. Olli Muotka 243.0
37. Jarkko Määttä 83.4
40. Sami Niemi 80.3

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle