Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanja Poutiaisen suurpujottelu menossa oikeaan suuntaan

 

Tanja Poutiaisen suurpujottelu menossa oikeaan suuntaan


Alppihiihdon naisten maailmancupissa kilpailtiin lauantaina Slovenian Kranjska Gorassa. Alun perin Mariboriin suunnitellut kilpailut jouduttiin lumenpuutteen vuoksi siirtämään huomattavasti haastavaampaan Podkoren –rinteeseen.

Kilpailun ensimmäisellä kierroksella nopeinta vauhtia piti Itävallan Elisabeth Görgl, joka kellotti ajan 1:00.52. Tanja Poutiainen ei saanut parasta laskua ensimmäiselle kierroksella ja tuloksena oli 14. sija 1.48 sekuntia kärjen takana.

– Ei ollut mitään isompia virheitä ensimmäisellä kierroksella, mutta liukkaalla keskipätkällä loppui liike ja siinä syntyi aikareot kärkeen. Tavallaan unohdin, että tuollaisella loivalla ja jäisellä rinteellä pitää olla itse aktiivinen ja jos jää odottamaan mitä tapahtuu, niin se kostautuu heti ajoissa.

Toisella kierroksella Poutiaisella oli jo eri vaihde laskussa kuin ensimmäisellä kierroksella. Poutiainen laski kierroksen yhdeksänneksi nopeimman ajan, joka riitti nostamaan hänet lopputuloksissa kymmenennelle sijalle. Kilpailun voittoon laski Ranskan Tessa Worley. Worley nappasi voiton Görgilin ajettua ulos radalta. Toiseksi kilpailussa laski Federica Brignone Italiasta ja kolmanneksi Saksan Victoria Rebensburg.

– Toinen lasku oli selkeästi askel eteenpäin verrattuna ensimmäiseen kierrokseen. Parasta suurpujottelua minulta tälle kaudelle ja toisesta laskusta jäi itselle hyvä mieli. Suunta on oikea ja suurpujottelukausi ei ole vielä edes puolivälissä, joten tämän kisan jälkeen on aivan eri fiilis kuin esimerkiksi Lienzin suurpujottelun jälkeen, suurpujottelucupissa 18. sijaa pitävä Poutiainen totesi.

Kransjka Goran kisarinne on erittäin haastava ja jyrkkä. Kisajärjestäjät olivat myös jäädyttäneet sen todella kovaksi.

– Rinne on ylhäältä alas todella jäässä. Liukkaimmat kohdat ovat tuossa keskipätkän loivalla ja siinä on vaikeampi löytyy kunnon pitoa suksiin. Jyrkällä tulee sitten kovemmat kulmat suksiin sekä kroppaan ja myös vauhti auttaa pitämään sukset kunnolla rinteen pinnassa kiinni. Sunnuntaina laskettavaa pujottelua ajatellen uskon, että tuo rinne sopii minulle. Haastava rinne ja kisa on tulossa huomenna. Rata tulee olemaan myös aika pitkä, Poutiainen laskeskeli.

– Pujottelu on kulkenut viime aikoina hyvin, joten luottavaisena voin lähteä huomenna iskemään kohti palkintokoroketta.

Tanja Poutiaisen lisäksi sunnuntain pujotteluun osallistuvat Sanni Leinonen ja Merle Soppela. MTV3 MAX:n suora lähetys kilpailusta käynnistyy kello 10.10.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot