Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rankka lumisade väritti Kitzbühelin syöksylaskua

 

Rankka lumisade väritti Kitzbühelin syöksylaskua


Andreas Romar jäi pisteittä puuterilumella

Alppihiihdon maailmancupin Kitzbühelin syöksylaskukilpailu laskettiin lauantaina Hahnenkamm –vuorella rankassa lumisateessa. Kisajärjestäjät joutuivat lyhentämään rataa näkyvyyden ollessa rinteen yläosassa olematon.

Kilpailun starttipaikka siirrettiin lähestulkoon samaan kohtaan, mistä olisi pitänyt perjantaina laskea Super-G –kilpailu. Rata lyheni noin 45 sekunnilla ja pikakilpailun voittoon laski kilpailun ylivoimainen ennakkosuosikki, Sveitsin Didier Cuche. Cuche kellotti ajan 1.13.28, joka riitti voittoon ennen toiseksi laskenutta Itävallan Romed Baumannia. Baumann hävisi Cuchelle 0.24 sekuntia. Kolmanneksi kilpailussa syöksyi Klaus Kröll, jonka aikaero voittajaan oli 0.30 sekuntia.

Suomen Andreas Romar sijoittui lopputuloksissa sijalle 43. Aikaeroa Cucheen kertyi 1.84 sekuntia, joka ei riittänyt tiukassa kilpailussa maailmancupin pistesijoille. Pettynyt Romar ei ollut kovin innoissaan lumisateessa lasketusta kilpailusta.

– Auringonpaistetta toivottaisiin näihin kisoihin. Se voisi hieman piristää tämän hetkistä fiilistä, ei mikään paras mahdollinen tunnelma tällä hetkellä, Romar totesi kilpailun maalialueella.

Kisarinne pysyi kohtalaisen hyvässä kunnossa alaosasta, mutta rankka lumisade teki laskemisen vaikeaksi rinteen ylä- ja keskiosassa.

– Rinteen loppuosa oli hyvässä kunnossa, mutta keskipätkä oli kuin puuteria olisi laskenut. Ei minkäänlaista pitoa käännöksissä. Näkyvyys oli ihan ok ja jotkut laskijat pystyivät isollakin numerolla nousemaan, mutta turha tässä on ruveta olosuhteita spekuloimaan, Romar kertoi.

Sunnuntaina Kitzbühelissä lasketaan pujottelu, joka on myös alppiyhdistetyn toinen osa. Romarin tavoitteena sunnuntaina on lähteä kasvattamaan yhdistetyn pistepottia.

– Huomenna lähdetään laskemaan pujottelua ja tavoitteena on saavuttaa combi-pisteitä. Sitä myötä jäisi ainakin jotain käteen näistä kilpailuista.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAndreas Romar

Tiedot