Simon Gerrans otti voiton kotiin Australian etapeilla

31 -vuotias australialainen Simon Gerrans pystyi joukkueensa GreenEDGE:n tuella varmistamaan Australiassa ajetussa Tour Down Under ­etappiajossa kokonaiskilpailun voiton viimeisellä etapilla. Voitto maistui makealle, sillä se tuli Australian ensimmäiselle Pro Team ­tallille. Gerrans voitti jo tässä kuussa ajetun Australian maantiepyöräilymestaruuden. Hänelle Tour Down Underin voitto oli toinen. Edellisen kerran hän voitti vuonna 2006.

Viimeinen 90 kilometrin etappi ajettiin Adelaiden kaupungissa 4,5 kilometrin kierrosajona. Kovavauhtinen, 37 asteen helteessä ajettu etappi oli tarkasti kontrolloitu, sillä Simon Gerransin uhkana oli kokonaiskilpailussa samalla ajalla ollut espanjalainen Alejandro Valverde. Valverde ei päässyt yllättämään. Etappi päättyi massakiriin, jossa nopein oli jälleen saksalainen kiritykki André Greipel. Hän hallitsi Tour Down Underin massakirit ottamalla kolme etappivoittoa. Australian Mark Renshaw oli kakkonen, Italian Alessandro Petacchi kolmonen ja Jussi Veikkasen FDJ-BigMatin kirimies valkovenäläinen Yauheni Hutarovich nelonen.

Jussi Veikkanen tuli maaliin minuutin ja viisi sekuntia voittajan perässä. Lopputuloksissa hän oli 50:s. Hän halusi Australiasta jalkoihinsa hyviä kilpailukilometrejä. Niitä tuli viikossa yli 850 ja hänellä on nyt hyvä tilanne helmikuussa alkaviin Euroopan kilpailuihin.