Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Cologna ja Kowalczyk tuplavoittoihin Otepäässä – Saarinen kuudenneksi

 

Cologna ja Kowalczyk tuplavoittoihin Otepäässä – Saarinen kuudenneksi


Maastohiihdon Maailmancup jatkui Viron Otepäässä tänään naisten ja miesten perinteisen hiihtotavan kilpailuilla, miehillä matkana 15 km ja naisilla 10 km. Miesten kilpailun voittajaksi hiihti suvereeniin tapaan maailmancupia johtava Sveitsin Dario Cologna. Kakkoseksi päivän kilpailussa Tshekin Lukas Bauer ja kolmanneksi Kanadan Devon Kershaw. Sami Jauhojärvi sijoittui parhaana suomalaisena kymmenenneksi. Naisten kilpailun vei nimiinsä Puolan Justyna Kowalczyk, toiseksi Norjan Marit Björgen ja kolmanneksi Norjan Therese Johaug. Suomalaisnaisista kaikki tänään maailmancup-pisteille, Aino-Kaisa Saarinen parhaana lopputuloksissa 6:s.
Maailmancup-kiertue jatkuu 2.2. Moskovassa, jota ennen kilpaillaan SM-kilpailut Keuruulla 27.-29.1.

Cologna helposti voittoon – Jauhojärvelle kauden paras sijoitus

Maailmancupin johdossa tiukasti jatkava Cologna voitti päivän kilpailun helpohkosti. Viimeisenä matkaan lähtenyt Cologna seuraili muiden aikoja ensimmäisillä väliaikapisteillä ja kiristi vauhtiaan loppua kohden, ottaen voiton 24 sekunnin erolla ennen Tshekin Lukas Baueria. Bauer puolestaan onnistui omassa vauhdinjaossaan hyvin ja otti kakkostilan 1,4 sekunnin erolla kolmanneksi jätettyä ja alkumatkasta kovinta vauhtia pitänyttä Kanadan Devon Kershawia.

Sami Jauhojärvi hiihti kauden parhaan suorituksensa maailmancupissa, sijoittuen kymmenenneksi, hiukan reilun minuutin voittajalle jääneenä. Suomalaisittain Otepään perinteisen hiihtotavan 15 km kilpailu sujui kokonaisuutena hiukan mollivoittoisesti, maailmancupin pisteille 30 parhaan joukkoon tänään Jauhojärven lisäksi Matti Heikkinen 27:s ja Ville Nousiainen 29:s. Ari Luusua päivän kisassa 39:s ja Tero Similä 43:s.

Sami Jauhojärvi kertoi Otepään kisaradan olevan maailmancup-sirkuksen kovin rata ja oli varovaisen tyytyväinen päivän tulokseensa:
- Onhan tuota tällä kaudella mennyt huonomminkin, kohtuu hyvä fiilis oli hiihtää. Hyvää on se ettei koko ajan tarvitse käskyttää, luontainen vauhti alkaa löytymään. Otepään rata on varmasti maailmancup-sirkuksen kovin rata, lopussa alkoi itselläkin tuntumaan että vähän tummuu, mutta kun väli- ja loppuaikoja katsoo niin moni muu tummui viimeisellä kierroksella vielä enemmän.

Kowalczyk ylivoimainen naisten 10 km kisassa

Maailmancupia johtopaikasta tiukasti Marit Björgenin kanssa kisaava puolalainen Justyna Kowalczyk hiihti eilisen tapaan tänäänkin naisten kisan voittoon. Ensimmäisissä väliajoissa vielä Norjalaisten Marit Björgenin ja Therese Johaugin takana ollut puolalainen kiristi vauhtiaan loppua kohden ja oli maalissa 21,9 sekuntia nopeampi kuin kakkoseksi tullut Björgen. Therese Johaug jätettiin päivän kisassa kolmanneksi, jo reilut 40 sekuntia puolalaiselle jääneenä.

Suomalaisnaiset jatkoivat joukkueena vahvoja otteitaan, tänään neljä suomalaista 12 parhaan joukossa. Aino-Kaisa Saarinen parhaimpana 6:s, Krista Lähteenmäki 7:s, Kerttu Niskanen 9:s ja Riitta-Liisa Roponen 12:s. Anne Kyllönen 26:s, joten kaikki suomalaisnaiset myös tänään maailmancup-pisteille.

Aino-Kaisa Saarinen ei ollut täysin tyytyväinen päivän kisaansa:
- Ei ollut paras isku tänään. En vaan oikein päässyt vauhtiin, oli tasaista puurtamista alusta loppuun. Odotin, missä vaiheessa vauhti kiihtyy, mutta ei se kiihtynyt.

Krista Lähteenmäki puolestaan valitteli väsymystään:
- Oli aika vaikea kisa, ei ollut sellaista keskittymistä, mitä kisassa pitäisi olla. Hengityksenkin kanssa oli vähän ongelmia. Tuntemuksiin nähden sijoitus on tosi hyvä, olin vaan täysin puhki.

VIRO, OTEPÄÄ – Lopputulokset:

Miehet, 15 km (p):
 1. Dario Cologna         SUI  40.12,4
 2. Lukas Bauer           CZE +   24,0
 3. Devon Kershaw         CAN +   25,2
 4. Stanislav Volzhentsev RUS +   41,3
 5. Petr Sedov            RUS +   42,2
 6. Marcus Hellner        SWE +   53,2
 7. Johan Olsson          SWE +   53,4
 8. Ilja Tshernusov       RUS + 1.02,2 
 9. Jean Marc Gaillard    FRA + 1.02,5
10. Sami Jauhojärvi           + 1.02,7
---------------------------------------------
27. Matti Heikkinen           + 2.12,9
29. Ville Nousiainen          + 2.16,6
39. Ari Luusua                + 2.51,8
43. Tero Similä               + 3.09,8

Naiset, 10 km (p):
 1. Justyna Kowalczyk    POL  29.44,8
 2. Marit Björgen        NOR +   21,9
 3. Therese Johaug       NOR +   40,5
 4. Charlotte Kalla      SWE +   58,7
 5. Astrid Jacobsen      NOR + 1.02,4
 6. Aino-Kaisa Saarinen      + 1.21,1
 7. Krista Lähteenmäki       + 1.32,5
 8. Vibeke Skofterud     NOR + 1.38,0
 9. Olga Rotsheva        RUS + 1.41,9
    Kerttu Niskanen          + 1.41,9
---------------------------------------------
12. Riitta-Liisa Roponen     + 1.47,6
26. Anne Kyllönen            + 2.29,5

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Aino-Kaisa Saarinen

Tiedot