Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tyytyväinen Poutiainen tuuletti kakkossijaa Kranjska Goran pujottelussa

 

Tyytyväinen Poutiainen tuuletti kakkossijaa Kranjska Goran pujottelussa


Slovenian Kranjska Goran rinteillä nähtiin toista kertaa tälle kaudelle tuttu hymy palkintokorokkeella. Tanja Poutiainen teki sen mitä jo lauantaina suunnitteli, rovaniemeläinen laski tiukassa kilpailussa toiseksi korkeimmalle palkintokorokkeelle.

Poutiaisen tuuletuksista toisen kierroksen laskun jälkeen oli nähtävissä, että päivän laskut olivat onnistuneet. Vaikka voitto menikin Itävallan Michaela Kirchgasserille 0.65 sekunnin erolla, ei Poutiainen kakkossijaa harmitellut.

– Kuten varmasti tuuletuksista toisen laskun jälkeen näki, että olin mielissäni maaliin tullessa. Laskullisesti tämä oli ehdottomasti kauden paras kilpailu. Courchevelin kisa ei ollut niin vahvaa tekemistä, kun taas Zagrebin kisa oli parempaa. Jollain tavalla Zagrebista sain hyvän fiiliksen, että homma on hanskassa ja tämän päiväinen oli jatkoa sille tunteelle.

Vaikeassa Kranjska Goran rinteessä ei tänään auttanut yhtään varmistella. Jäinen pinta takasi tasaiset olosuhteet kaikille laskijoille, mutta koitui myös ennakkosuosikkien kohtaloksi. Pujottelucupia johtava Marlies Schild teki virheen ensimmäisellä laskulla ja ajoi ulos. Schildin kohtalon koki myös esimerkiksi Saksan Maria Höfl-Riesch, kuten myös Suomen Sanni Leinonen ja Merle Soppela.

– Samassa kohtaa missä Schild ajoi ulos tuli minullakin kiire. Kyseisessä kohdassa piti ajaa vauhdilla neulansilmään sisään ja ahtaaseen väliin. Tiukkaa teki, että pysyin radalla, mutta onneksi oli nopeat jalat tänään. Jäisessä kohdassa ei onneksi menettänyt paljoa aikaa, suksi vaan kantille ja matka jatkui, Poutiainen kertoi.

Poutiainen teki kilpailussa kaksi vahvaa laskua, joista ei virheitä löytynyt. Myös kaivattu tempo löytyi molemmille laskuille.

– Tänään piti mennä alusta asti lujaa, ei ollut mitkään helpot laskut, kun radassa ei ole kahta samanlaista käännöstä. Suksi elää jäisellä pinnalla ja urissa, mutta sain pidettyä hyvän tempon päällä alusta loppuun asti, joka tuotti tänään tulosta.

Schildin ulosajon myötä tälle kaudelle saatiin uusi nainen palkintokorokkeen korkeimmalle korokkeelle.

– Ei sitä tavallaan toiselle kierrokselle lähtiessä miettinyt, että Schild on poissa pelistä. Lähtöviiksellä on muitakin, jotka laskevat lujaa. Erot ovat olleet koko kauden ajan pieniä, mutta tänään oli peli täysin auki. Toisaalta ei kuitenkaan tarvinnut tehdä mitään yliluonnollista voittaakseen. Toisen kierroksen laskun jälkeen luulin, että se riittää voittoon, mutta toisin kävi. Ei siinä auttanut oma hyvä laskukaan tänään. Kirchgasser laski tänään hyvin ja hänellä on muutenkin vahva kausi menossa, paras hänen urallaan. Itävaltalainen ansaitsi tänään voiton, ei voiton karkaaminen minulta kuitenkaan hänen vikansa ollut, pitää vaan itsellä laskee nopeammin, Poutiainen mietti.

Seuraavaksi Poutiainen suuntaa Rovaniemelle, jossa on tarkoitus harjoitellu kotikeskus Ounasvaaran Tottorokka –rinteessä ennen palaamista Keski-Eurooppaan. Viime aikoina Poutiainen ja huoltaja Jan Tuupainen ovat keskittyneet monojen testaamiseen, mutta tulevissa harjoituksissa testaamista suunnataan enemmän suksiin.

– Monoja on vaihdettu tiiviiseen tahtiin viime aikoina ja nyt tuntuu löytyneen hyvä pari, jolla varmasti lasken pidemmän aikaa. Rovaniemellä menen laskemaan ihan treenimielessä, joten suksien testaamista jatketaan sitten Keski-Euroopassa. Nyt on ihan kiva päästä laskemaan kotona muuten vaan, toki pari erilaista paria suksia on mukana, mutta eiköhän laskeminen siellä keskity ihan vain harjoitteluun ja laskutuntuman säilyttämiseen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot