Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi kärsi tappion Romanialle

 

Suomi kärsi tappion Romanialle


Suomen futsalmaajoukkue kärsi keskiviikkona EM-kisoihin valmistautuvalle Romanialle tappion maalein 3-6 (0-3).

Suomella hyvä toinen jakso

Romania oli ensimmäisellä jaksolla selvästi niskan päällä. Avausosumansa se iski vaarattoman näköisessä tilanteessa ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestään kolmannella peliminuutilla. 11. minuutilla Romania iski toisen osumansa vastahyökkäyksestä.
 
Romania hallitsi ensimmäisen ottelutapahtumia ja oli terävämpi etenkin paikkojen luomisessa sekä niiden hyväksi käyttämisessä. Romanian kolmas osuma syntyi kun ottelua oli käyty reilu vartti.

- Romania iski maalinsa aika kovalla prosentilla. Puolustuspelissä olivat meidän ongelmat, sillä pystyimme avaamaan peliä ihan hyvin ja luomaan myös vaarallisia paikkoja. Ei se kuitenkaan vääryys ollut, että Romania johti peliä 3-0 ensimmäisen jakson jälkeen, päävalmentaja Jouni Pihlaja kertoi.

Toisella jaksolla Suomi teki upean nousun. Heti jakson alussa Risto Salmi kavensi tilanteeksi 3-1. 25.minuutin kohdalla Ville Lindgren toi Suomen maalin päähän ja tasoitus syntyi ajassa 28.15 Joni Pakolan toimesta. Näin tappioasema vaihtui nopeasti 3-3-tasatilanteeseen.
 
- Keskustelimme tauolla hieman vakavammin, että olemme pelanneet kolme jaksoa ja ainoan maalimme on tehnyt maalivahti. Siinä joukkue heräsi ja saimme onnistumisia, joka ruokki niitä lisää, Pihlaja sanoi.

- Siinä oli myös muita hyviä paikkoja, joten missään nimessä ei ollut vääryys että nousimme tasoihin. Ilme muuttui aika hyvin joukkueella, päävalmentaja jatkoi.

Suomen tasoituksen jälkeen Romania otti taas niskalenkin ja iski puolen tunnin kohdalla minuutissa kaksi maalia. Lopussa Suomi haki vielä kavennusta lentävällä maalivahdilla ja kotijoukkue pääsi iskemään vielä loppulukemat 6-3 pari minuuttia ennen pelin päättymistä.

- Meidän tasoituksen jälkeen tuli omaan peliimme pieni suvantovaihe. Tuon tason joukkue kuittaa ne kyllä heti. Romania teki ison ryhtiliikkeen niin kuin me teimme tauolla, Pihlaja totesi.

Suomelta puuttui kokoonpanosta lievästi loukkaantuneena ollut Panu Autio.

- Hän on ammattilaispelaaja ja meidän pelaamiseen poissaolo jättää ison aukon. Viro-peleissä ensimmäistä kertaa mukana ollut Oskari Tervo pelasi todella hyvän toisena jakson ja oli parissa maalissa mukana. Kokonaan uusi pelaaja Ari Makowski puolestaan kävi kentällä toisella jaksolla ja oli heti lähellä onnistua maalinteossa. Myös Joni Pakola ja Ville Lindgren olivat tänään hyviä, Pihlaja sanoi.

Suomi kärsi tiistaina niukan 1-2-tappion ja keskiviikkona tulos oli 3-6-tappio. Romania on Euroopan huippujoukkue, joka on mukana tammikuun lopussa alkavissa EM-kisoissa.

- Tämänlaiset pelit vievät meitä eteenpäin. Voittaminen on tietenkin aina tavoite, mutta nämä auttavat meitä rakentamaan sitä voittavaa joukkuetta. Tarvitsemme näitä kovia pelejä. Nyt pitää vaan saada ne ”black-outit” pois ja saada tehoja hyökkäyspäähän, Pihlaja summasi tuplamaaottelun annin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle