Suomi eteni semifinaleihin jääpallon MM-kisoissa

MM-kisojen neljäntenä päivänä ottivat Suomi ja Norja yhteen suomalaisten voittaessa ottelun 7-2 (2-1). Samalla Suomi varmisti paikkansa pudotuspeleihin.  Suomen vastustaja selviää torstaina Kazakstan – Suomi ja Venäjä - Ruotsi otteluiden jälkeen.

Ensimmäinen jakso käynnistyi hyvin ja Mikko Rytkönen vei Suomen 1-0 johtoon ottelun ensimmäisellä minuutilla. Norja tuli kuitenkin peliin mukaan viimeistelemällä rangaistuslyönnistä, jonka Markus Kumpuoja kuittasi heti 12 minuutilla. Jakson lopussa Ville Aaltonen viimeisteli kulmalyönnistä taukonumeroiksi 3-1. Norja taisteli hyvin ja piti ensimmäisellä jaksolla Suomea tiukoilla.

Toinen jakson alku sujui tasaisissa merkeissä Suomen hienoisesti painostaessa. Jakson 16 minuutilla Suomen alakerta missasi pallon Christer Lystadille, joka läpiajon päätteeksi kavensi ottelun lukuihin 3-2. Tämä herätti Suomen joukkueen. Ottelun 63 minuutilla Ville-Veikko Angeriaa rikottiin kuljetuksen päätteeksi ja Mikko Lukkarila iski rangaistuslyönnistä 4-2 ja sama mies niin ikään rangaistuslyönnistä iski 5-2 johtomaalin 65 minuutilla.  Ville Aaltonen iski 6-2 ja Rolf Larsson purjehti Norjan alakerran läpi viimeistellen Suomelle 7-2 loppununumerot.