Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kamil Stoch voittaja Val di Fiemmen sunnuntain kisassa

 

Kamil Stoch voittaja Val di Fiemmen sunnuntain kisassa


Mäkihypyn maailmancupin kilpailuun sunnuntaina 5.2.2012 toivat jälleen väriä Val di Fiemmen laakson sääolomuutokset illan hämärtyessä. HS 134-mäessä ensimmäisen kierroksen alussa vaikuttivat vastaiset virtaukset ja lähtölava oli alhaalla. Kierroksen edetessä lavaa jouduttiin nostamaan edellisen päivän tapaan useasti tuulen kääntyessä myötäiseksi. Lähtölavan ollessa kierroksen lopussa hypänneillä pykälässä 5, saivat he valmiiksi jo miinuspisteitä 27.

Suomen mäkikotkien osalta kelimuutos kääntyi positiiviseksi tuloslistalla. Janne Happonen ja Matti Hautamäki hyppäsivät 116,5 metriin kierroksen alkupäässä alhaisilla vauhdeilla ja lavamuutoksien ja myötätuulen kiusatessa hyppääjiä kaksikon tulos nosti heidät toiselle kierrokselle mukaan.  Happonen oli 24. ja Hautamäki 29. ensimmäisen kierroksen jälkeen. Jarkko Määtän hypyn mitta jäi 110 metriin ja Anssi Koivurannan 108 metriin, eivätkä päässeet niillä toiselle kierrokselle.

Maailmancupia johtava Itävallan Andreas Kofler ei päässyt tasolleen sunnuntain kilpailussa ja sijoituttuaan kilpailussa 16:nneksi ja Schlierenzauerin toiseksi, kaventui cupin johto enää kolmeen pisteeseen. Schlierenzauer ei kilpaillut Sapporon maailmancupissa, joten hänen vahvaa menestystasoaan kuvastaa pistetilanteen tiukentuminen.

Suomen mäkikotkien päävalmentaja Pekka Niemelä pohti viikonlopun suoritusten jääneen omasta tasosta.
- Hyppäämisen taso tänne tullessa oli noussut todella selkeästi. Koekierrokset ja karsinta hyvää tasoa. 3 hyppääjää 18 parhaan joukossa, mutta ei siirtynyt tänä viikonloppuna kilpailuun, vaikka Matti ja Janne tänään teki nousun eilisestä. Koivurannan osalta Japanin reissu näytti vieneen vähän herkkyyttä, kotipäivät ja pieni lepo tulee Anssille tarpeeseen ennen Team touria, Niemelä totesi.

Niemelä odottaa seuraavalta viikonlopulta parannusta. Hyvä harjoitusjakso antaa luottamusta tulevaan.
- Katseet ensi viikonloppuun, tavoite on päästä omalle tasolle. Mäkihyppy on pienestä kiinni, onnistumisten kautta.

Mäkihypyn maailmancupin ohjelmassa on seuraavaksi Saksassa kilpailtava FIS Team Tour, joka käynnistyy ensi viikonloppuna 11.-12.2.2012 Willingenistä.  Team Tourin (11.-12.2. Willingen, 15.2. Klingenthal, 18.-19.2. Oberstdorf) jälkeen kilpaillaan 24.-26.2.Vikersundin(NOR) lentomäessä MM 2012-mitaleista.

Tuloskooste
FIS mäkihypyn maailmancup 2011-12
5.2.2012 Val di Fiemme, HS 134
1. Kamil Stoch POL 258.5
2. Gregor Schlierenzauer AUT 256.9
3. Anders Bardal NOR 248.6
23. Janne Happonen 210.8
30. Matti Hautamäki 199.4
40. Jarkko Määttä 80.5
46. Anssi Koivuranta 74.3

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle