Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallolla upeasti näkyvyyttä televisiossa ja sanomalehdissä

 

Lentopallolla upeasti näkyvyyttä televisiossa ja sanomalehdissä


Lentopalloa näytettiin viime vuonna peräti 116 tuntia kotimaisilla tv-kanavilla. Yhteenlaskettu katsojamäärä nousi huimasti 148 miljoonaan katsojaan edellisvuoden 92 miljoonasta. Myös lentopallokuvien määrä sanomalehdissä kasvoi viime vuonna roimasti.

Lentopallon julkisuuden kovaan kasvuun vaikuttivat erittäin merkittävästi miesten maajoukkueen ottelut Maailmanliigassa, Itävallan EM-kisoissa ja olympialaisten esikarsintaturnauksessa Kroatiassa.

- Lentopallolla on nyt todella hyvä yhdistelmä TV-näkyvyyttä. YLE ansaitsee kiitokset siitä, että se näytti miesten maajoukkueen useat huippuhetket viime vuoden aikana. Lajin perusnäkyvyys tulee Mestaruusliigan ja URHOtv:n kautta, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen sanoo.

TV-ajan kasvusta suurin osa johtuukin liigan tv-otteluiden määrän lisääntymisestä URHOtv:n sopimuksen myötä. URHOtv:llä näytettiin viime vuonna noin 100 tuntia lentopalloa suorina lähetyksinä plus uusinnat päälle. Uusinnat eivät ole tilastoissa mukana.

Television kokonaiskatsojamäärästä valtaosa tulee kuitenkin TV1:n ja TV2:n Urheiluruuduista sekä MTV3:n Tulosruudusta.

Sanomalehtien lentopallokuvien kohdalla näkyy erityisen selvästi miesten EM-kisojen merkitys. Vuoden 2010 syyskuussa julkaistiin 151 lentopallokuvaa, mutta viime syyskuussa EM-kisojen ansiosta kuvia julkaistiin 472.

Sanomalehtien lentopallokuvista kuitenkin valtaosa tulee kotimaan pääsarjasta eli Lentopallon Mestaruusliigasta, jonka kausi kestää seitsemän kuukautta, lokakuusta huhtikuulle asti. Se näkyy myös eniten lentopallokuvia julkaisseiden sanomalehtien kärkikahdeksikossa: Salon Seudun Sanomat, Lapin Kansa, Turun Sanomat, Keskipohjanmaa, Savon Sanomat, Aamulehti, Kaleva ja Itä-Savo.

Beach volleyn osalta TV-tuntimäärä on pudonnut, mutta kokonaiskatsojamäärä on pysynyt samana kuin edellisenä vuonna. Myös kuvien määrä sanomalehdissä putosi hiukan.

Lentopallon ja beach volleyn medianäkyvyystutkimukset on tehnyt Sponsor Insight Finland.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle