Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tammikuun pelaajat tulevat Jyväskylästä, Nurmijärveltä ja Vaasasta

 

Tammikuun pelaajat tulevat Jyväskylästä, Nurmijärveltä ja Vaasasta


Salibandyn tammikuun pelaajiksi on valittu Salibandyliigassa Jyväskylän Happeen hyökkääjä Petri Kauko, naisten Salibandyliigassa nurmijärveläisen SB-Pron hyökkääjä Elina Kujala ja Divarissa vaasalaisen Woodcuttersin hyökkääjä Tero Saaristo.

Happeen keskushyökkääjä Petri Kauko pelaa pitkän liigauransa parasta kautta, ja tammikuussa Kauko yhdessä Happeen kanssa oli mainiossa vireessä. Kuudesta pelaamastaan ottelusta Happee saalisti yhdeksän pistettä ja Kaukon tilastot olivat komeat. Tehopisteitä syntyi 9+13=22, ja plusmiinustilastossa lukema oli myös vakuuttava +15 (+27, -12). Kauko on koko liigan pistepörssissä kakkosena ja syöttötilastossa kärjessä 21 ottelun saldollaan 18+40=58.

Neljättätoista pääsarjakauttaan pelaava Petri Kauko, 32, aloitti liigapelit jo 1998, ja hän on koko liigauransa ajan edustanut Happeeta. Hän on pelannut liigassa 368 ottelua, joissa on syntynyt 169 maalia ja 227 syöttöpistettä eli kaikkiaan 396 pistettä.

SB-Pron Elina Kujala oli isossa roolissa kun SB-Pro voitti kaikki viisi tammikuussa pelaamaansa liigaottelua, minkä lisäksi joukkue otti seurahistoriansa ensimmäisen Suomen Cupin voiton kaatamalla cupfinaalissa Tampereen Classicin. Elina Kujala iski tammikuun viidessä liigapelissä tehot 9+7 ja johtaa nyt liigan pistepörssiä yhteistehoin 21+18=39. Näillä tehoilla hän sivuaa jo omaa yhden kauden piste-ennätystään kirjattuaan kaudella 2006-07 saldon 26+13=39. Tammikuun otteluissa Elina Kujalan plusmiinustilasto näytti komeaa lukemaa +17.

Elina Kujala, 25, on pelannut naisten Salibandyliigassa vuodesta 2004 alkaen 75 ottelua, joissa on syntynyt tehot 80+49=129. Hän pelasi välissä useita kausia myös Sveitsin pääsarjassa.

Woodcuttersin hyökkääjä Tero Saaristo on tehnyt Divarissa tällä kaudella pelaamissaan 11 ottelussa komeat tehot 19+10=29. Alkukauden Salibandyliigaa FBT Porissa pelannut Saaristo palasi kotikaupunkinsa joukkueeseen marraskuussa.

Salibandyliigan ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaajan valitsevat äänestyksellä sarjan valmentajat.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle