Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Norja voitti joukkuemäen Willingenissä – Suomi 8.

 

Norja voitti joukkuemäen Willingenissä – Suomi 8.


Mäkihypyn maailmancup-kauden kolmas joukkuemäen kilpailu hypättiin lauantaina 11.2.2012 Saksan Willingenissä. Kilpailu oli samalla mäkihypyn maailmancupin Saksassa kilpailtavan Team tourin avauskilpailu. Willingenin HS 145-mäessä hypätyn kilpailun voitti Norja. Joukkueessa hyppäsivät Anders Fannemel, Rune Velta, Vekard Haukoe Sklett ja Anders Bardal. Suomi sijoittui kilpailussa 8:nneksi.

Suomen mäkikotkien joukkueessa Willingenissä hyppäsivät Janne Happonen, Olli Muotka, Matti Hautamäki ja Anssi Koivuranta. Matti Hautamäki venytti joukkueen pisimmät hypyt. Ensimmäisellä kierroksella Hautamäki venytti 137,5 metriä ja toisella kierroksella 130,5 metriä.

Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä löysi kilpailupäivästä positiivisia puolia, erityisesti Hautamäen oman tason löytyminen ilahduttaa.
- Tulosta ei tullut, mutta päivässä oli paljon positiivisia väläyksiä. Joukkuekisassa menestymiseen tarvitaan kahdeksan onnistunutta suoritusta, siihen ei joukkue tänään pystynyt. Nuorille miehille tämä on tärkeää kokemusta, Niemelä totesi.

- Hautamäen hyppääminen oli hyvää ja lupaavaa, vihdoin omalla tasollaan, mikä on hieno juttu, jatkoi Niemelä tyytyväisenä.

Olli Muotkan ja Janne Happosen koekierroksen hypyt kantoivat lupaaville mitoille.
- Muotkan koekierroksen 144,5 metriä oli erinomainen suoritus, yksi parhaista, kisassa ei kuitenkaan takatuulessa päässyt tasolleen. Lisäksi Happosen 140,5 metrin hyppy koekierroksella ja kohtuullisen hyvin pidetty taso kisassa oli plussaa, Niemelä lisäsi.

FIS Mäkihypyn maailmancup ja Team Tour jatkuvat sunnuntaina 12.2.2012 henkilökohtaisella kilpailulla Willingenin HS 145-mäessä.

Tuloskooste
FIS mäkihypyn maailmancup 2011-12
11.2.2012 Willingen GER, HS 145 joukkuemäki
1. Norja (Anders Fannemel, Rune Velta, Vekard Haukoe Sklett, Anders Bardal) 999.2
2. Itävalta 976.3
3. Saksa 963.7
8. Suomi (Janne Happonen, Olli Muotka, Matti Hautamäki, Anssi Koivuranta) 832.1

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle