Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Epäonninen Poutiainen ajoi ulos johtopaikalta Soldeussa

 

Epäonninen Poutiainen ajoi ulos johtopaikalta Soldeussa


Alppihiihdon maailmancupin ensimmäinen osakilpailu Andorran Soldeussa päättyi suomalaisittain murheellisesti. Tanja Poutiainen johti kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta toisella kierroksella onnikaan ei ollut Poutiaisen mukana vaan tuloksena oli ulosajo.

Poutiainen lähti toiselle kierrokselle viimeisenä laskijana ja koko päivän Soldeuta riivannut tuuli tuntui vain yltyvän Poutiaisen tullessa rinteen loppuosan jyrkälle. Tuuli nostatti irtolunta ilmaan, joka heikensi näkyvyyttä rinteessä huomattavasti.

– Jyrkän päällä tuuli aika kovasti ja se vei näkyvyyden rinteen pinnasta, kun lumi menee siinä pinnassa tuulen mukana. Onhan tuo jyrkkä aika vaikea laskea muutenkin ja siinä piti vaan tuntea se missä mennään. Sattui vielä tiukka kohta, johon ei vaan päässyt enää sisään, Poutiainen kertoi ulosajoon johtaneista tapahtumista.

Ulosajon jälkeen Poutiainen kävi tilannetta läpi valmentajan kanssa rinteessä.

– Valmentaja Christian (Thoma) oli aika tuohtunut tuosta tuulesta. Ei ollut ehkä paras sauma minulle, mutta tämä on ulkoilmaurheilua ja vaikea sanoa oliko toisella kierroksella enemmän tai vähemmän tuulta. Tietenkin sekä valmentajalla, kuten minullakin päällimmäisenä tunteena oli harmitus. Vielä sen isommin laskullisia asioita ei tässä vaiheessa käyty läpi, Poutiainen kertoi pikapalaverista rinteessä.

Ensimmäisen kierroksen jälkeinen johtopaikka 0.36 sekunnin erolla kertoi kuitenkin, että laskuvauhti on kohdallaan.

– Vauhdissa ollaan, laskeminen on tosi hyvää ja vahvaa, ei se siitä ole kiinni. Jos voittaa haluaa pitää vaan mennä aivan rajoilla. Tänään mentiin sitten sen rajan yli. Katsotaanpa ensi kerralla niin pysytään rajojen sisällä ja silti voidaan voittaa, Poutiainen uhosi.

Kilpailun voittoon laski kuudennen kerran tällä kaudella Itävallan Marlies Schild. Schild peittosi toiseksi laskeneen Ruotsin Frida Hansdotterin 0.60 sekunnilla. Kolmanneksi laski itävaltalainen Kathrin Zettel, jonka aikaero voittajaan kasvoi 0.86 sekuntiin.


UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot