Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Bardal 1. Willingenissä – 3 suomalaista pisteillä

 

Bardal 1. Willingenissä – 3 suomalaista pisteillä


Sunnuntaina 12. helmikuuta kilpailtiin Willingenin HS 145-mäessä mäkihypyn maailmancupin 20. henkilökohtainen kilpailu. Lauantaina joukkuemäessä juhlineet norjalaiset saivat jatkoa hyvälle viikonlopulle, kun Anders Bardal nappasi sunnuntain kisan voiton. Suomalaiskolmikko Janne Happonen, Anssi Koivuranta ja Matti Hautamäki hyppäsivät maailmancupin pisteille, mutta kaivatut kärkihypyt kilpailukierroksilla antavat vielä odottaa.

Anders Bardal venytti ensimmäisellä kierroksella hyppynsä 145,5 metriin ja johti kilpailua 8.1 pisteellä ennen kilpailun pisimmän hypyn, 149,5 metriä, venyttänyttä Japanin Daiki Itoa. Itolla vastaiset tuulet olivat Bardalia selvästi voimakkaammat ja tuulikompensaatiot vähensivät Iton pisteitä. Toisella kierroksella Bardal hyppäsi 148 metriä ja piti ykköspaikkansa lopputuloksissa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen ainoastaan 1.8 pistettä Itoa jäljessä ollut Tsekin Roman Koudelka onnistui toisella kierroksella japanilaista paremmin ja nousi 146,5 metrin hypyllään kilpailun kakkoseksi ennen 144 metriä hypännyttä Itoa.

Willingenin sunnuntain kilpailun jälkeen maailmancupin johtajan liivi vaihtui voiton myötä Itävallan Andreas Koflerin yltä Anders Bardalille. Piste-erot ennen sunnuntaita eivät olleet suuret kärjessä. Koflerin jäädessä sunnuntain kilpailussa ilman maailmancupin pisteitä(45.), Bardal ohitti hänet sekä Koflerin maanmies Gregor Schlierenzauer, joka sijoittui kilpailussa 18:nneksi.

Suomen mäkikotkista parhaiten onnistui Janne Happonen. Happosen kilpailuhypyt kantoivat 130,5 ja 133,5 metriä. Happosen sijoitus lopputuloksissa 21. Anssi Koivurannan hyppyjen pituudet olivat puolestaan 128,5 ja 133 metriä – sijoitus 23. Matti Hautamäen 128 ja 122 metrin hypyt toivat kilpailussa sijan 30.

Kolmikon pistesijat ilahdutti kokonaisuutena päävalmentaja Pekka Niemelää.
- Kolme miestä pisteillä, se on joukkueen osalta askel eteenpäin. Vieläkään kisassa ei nähty oman huipputason suorituksia, mutta ihan kohtuullista, totesi Niemelä kisan jälkeen.

- Matti hyppäsi eilen hienosti ja tänään koekierroksella hyvän hypyn, mutta tässä henkilökohtaisessa kisassa ei päässyt hyödyntämään kohentunutta suorituskykyään ja vanhat tekniikkavirheet vaivasivat suorituksissa, Niemelä arvioi Hautamäen hyppyjä.

FIS Team tourin seuraava kilpailu hypätään 15.2. Klingenthalin HS 140-mäessä. Joukkueen päätavoite on selkeä.
- Joka tapauksessa joukkueen osalta pieni askel eteenpäin ja tästä on ihan kiva jatkaa kohti Klingenthalia. Päätavoite on päästä omalle huipputasolle kilpailutilanteessa. Kesken talven kirivaihe muiden tavoittamisessa ei ole helpoin mahdollinen tilanne, mutta huomion pitää pysyä vain omassa suorittamisessa, kertoi Niemelä.

Tuloskooste
FIS mäkihypyn maailmancup 2011-12
FIS Team Tour
12.2.2012 Willingen GER, HS 145
1. Anders Bardal NOR 277.0
2. Roman Koudelka CZE 270.3
3. Daiki Ito JPN 264.4
21. Janne Happonen 214.4
23. Anssi Koivuranta 208.3
30. Matti Hautamäki 177.9

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle