Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen joukkueella palkintopaikka tavoitteena ski slopestylen maailmancupissa Jyväskylässä

 

Suomen joukkueella palkintopaikka tavoitteena ski slopestylen maailmancupissa Jyväskylässä


Jyväskylässä ensi viikolla kilpailtavassa slopestylen maailmancupissa Suomella tulee olemaan 12 hengen joukkue.

– Alkutalven Audi Freestyle Ski Tourin osakilpailut ja ensi lauantain Sappee Finnish Open -kisan tulosten perusteella tehdään päätökset, käytännössä vielä pari paikkaa on auki joukkueessa. Mutta kova joukkue on tulossa, ja palkintopallisijaa haetaan kisasta, kertoo valmentaja Janne Hiltula.

Yksi varmoista nimistä on Antti-Jussi Kemppainen, joka palasi alkuviikosta harjoittelu- ja kilpailumatkalta Pohjois-Amerikasta. Reissu sai erinomaisen päätöksen viime viikonloppuna Utahissa Dew Tourin half pipe -finaaleissa, missä hän sijoittui kuudenneksi. AJ on valmistautuu ensi viikon kisaan Rukalla.

– Alkukausi käynnistyi hitaasti, mutta nyt eteenpäin on menty nousujohteisesti. Breckenridge, missä olin suurelta osin koko kahden ja puolen kuukauden jakson, on maailman paras paikka lajiharjoitteluun. Pääpaino tällä kaudella on ollut half pipessa, mutta innolla odotan maailmancupia Jyväskylässä. Slopestylessa hienoa on se, ettei koskaan tiedä, millainen rata on odotettavissa. Mielessä on muutama uusi temppu kilpailuun, mm. tuplakorkkeja, AJ kertoo.

Edellisestä kisasta kotimaassa on aikaa jo pari vuotta, ja AJ onkin innoissaan parkkien kehityksestä Suomessa.

- Hyvät suorituspaikat tuovat nuoria lajin pariin, ja Suomeen saadaan enemmän kansainvälisiä kisoja.

Jyväskylään on tulossa 70 laskijaa 14 maasta. Vielä epävirallisen osallistujalistan mukaan paikalla ovat mm. X-Games-hopeaa big airissa sekä Innsbruckin nuorten talviolympialaisissa half pipen voittanut sveitsiläinen Kai Mahler sekä ruotsalainen Henrik Harlaut, joka oli viime kaudella freestylen ammattilaislaskijoiden AFP-ranking-listalla toinen big airissa. Marraskuussa pidettyjen big air -tapahtumien King of Stylen (Ruotsissa) ja Budabest Fridge Festivalin (Unkarissa) ykkönen sveitsiläinen Elias Ambühl on myös mukana kisassa.

- Lista on kovatasoinen. Kannattaa pitää silmällä mm. norjalaisia PK Hunteria ja Ole Cristian Mustadia sekä ruotsalaista Oscar Scherliniä, Hiltula vinkkaa.

Kotimaisista laskijoista myös nuorten talviolympialaisten half pipen hopeamitalisti Lauri Kivari on varmistanut paikkansa joukkueessa.

Koko kisaviikonloppu Laajiksessa tulee olemaan erittäin freestyle-pitoinen, sillä slopestylen maailmancupin lisäksi keskuksessa lasketaan myös kaksi kumpareiden Eurooppa Cup -osakilpailua sekä Scandinavian Cupin ja Audi Freestyle Ski Tourin osakilpailuja kumparelaskussa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle