Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo hakee lisää mutkanopeutta Jereziin

 

Niklas Ajo hakee lisää mutkanopeutta Jereziin


Pyöränsä pienistä teknisistä murheista kärsineen Niklas Ajon avauspäivä ei kulkenut täysin suunnitelmien mukaan, kun Moto3-luokan kauden toinen virallinen testijakso käynnistyi Jerezin radalla Espanjassa.
Ajo kiersi 4,4 kilometrin mittaisen andalusialaisradan nopeimmillaan lukemin 1.50,0. Ne riittivät epävirallisella tuloslistalla silti seitsemänteen sijaan, vaikka KTM:n tehdaspyörän vaihdelaatikossa ilmenikin iltapäivällä ongelmia.
17-vuotiaan valkeakoskelaisnuorukaisen ero KTM:n tehdastiimin brittikuljettaja Danny Kentin huimistelemaan pohja-aikaan oli 2,2 sekuntia. Suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä toisen kautensa käynnistänyt Kent oli päivän selkeästi nopein kuljettaja kahdeksan kymmenyksen erolla seuraavaan.
Ajo ahkeroi torstaina töitä 50 kierroksen verran.
- Jerezissä oli aika tuulista ja ajoin vähän liiankin varovaisesti ja sen myötä myös vähän väärillä linjoilla. En sopeutunut uudella pyörällä tälle radalle niin nopeasti, kuin viime viikolla Ricardo Tormolle, Ajo viittasi Valencian testeihin, joissa hän oli 33 kuljettajan nipun kuudenneksi nopein.
Ajo tietää tarkalleen, missä hänellä on perjantaina eniten petrattavaa.
- Avauspäivä kulki olosuhteisiin nähden muuten ihan ok, mutta olin radan kahdessa nopeassa mutkassa ainakin omasta mielestäni todella hidas. Tuulella oli siihen oma vaikutuksensa, mutta kyllä se oli sittenkin enemmän omasta ajamisesta kiinni, vahvisti Ajo sortumatta selittelyihin.
TT Motion Events Racing-tiimin KTM-pyörän säätöihin on tulossa muutoksia toiselle testipäivälle.
- Muutamme vähän välityksiä ja jousitusta. Perjantaina on tarkoitus keskittyä siihen, että pystyn ajamaan pitempiä settejä, suunnitteli Ajo.

Jerez, Espanja:
Moto3-luokan 1/3 testipäivä. Epävirallisia tuloksia:
1. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull KTM Ajo 1.47,8
2. Zulfahmi Khairuddin Malesia, AirAsia Sic Ajo 1.48,6
3. Alberto Moncayo Espanja, Bankia Aspar Team 1.48,7
4. Sandro Cortese Saksa, Red Bull KTM Ajo 1.49,2
5. Miguel Oliveira Portugali, Monlau Competicion 1.49,2
6. Hector Faubel Espanja, Bankia Aspar Team 1.49,8
7. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing 1.50,0
8. Alex Marquez Espanja, Monlau Competicion, 1.50,6
9. Danny Webb Iso-Britannia, Mahindra Racing 1.50,9
10. Efren Vazquez Espanja, Team Laglisse 1.50,9

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot