Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo Motorsportin kuljettajat hallitsevat Moto3-luokan testejä

 

Ajo Motorsportin kuljettajat hallitsevat Moto3-luokan testejä


Suomalaistalli Ajo Motorsportin KTM-kuljettajat ovat hallinneet uuden Moto3-luokan Espanjassa ajettuja kuutta ensimmäistä virallista testipäivää katkeamattomalla kärkitahdilla.
Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimin brittikuljettaja Danny Kent oli lyömätön lauantaina Jerezissä päättyneellä testijaksolla. Kentin saksalainen tiimikaveri Sandro Cortese puolestaan heilutti tahtipuikkoa viime viikolla Valenciassa.
- Erittäin käyttökelpoinen testi, joka tarjosi meille taas paljon infoa. Kolmen päivän testi toi esiin myös jotain ongelmia, mutta ei mitään isompaa. Perusfiilis on kaiken kaikkiaan hyvä, vahvisti tallipäällikkö Aki Ajo.
Moto3-luokan kauden kolmas ja viimeinen virallinen testijakso ajetaan Jerezissä 19.-21. maaliskuuta. MM-kausi käynnistyy 8. huhtikuuta Qatarissa.
- Töitä on toki vielä edessä, mutta myös KTM:n tehtaan testiryhmä on apunamme siinä. Pyrimme saamaan moottoria ajettavammaksi erityisesti alakierroksilla ja myös takajousituksen kanssa on edelleen edessä töitä, poimi Ajo esiin tulevien viikkojen panostuksen pääkohdat.

Kent on Jerezissä kuin kotonaan

Jereziä voidaan luonnehti eräänlaiseksi spesiaaliradaksi, jonne Kentin ajotyyli istuu erinomaisesti. Hän ajoi viime kaudella parhaan MM-osakilpailusijoituksensa juuri Jerezissä leikkaamalla maalilinjan neljäntenä. Alkavalla kaudella Kentin katseet siintävät säännöllisesti podiumilla.
- Hyvältä vaikuttaa. Minulla on hyvä luottamus pyörään ja kisasimulaatiokin onnistui ihan ok. Opin jokaisella kierroksella jotain uutta, myhäili Kent.
Kent kellotti Jerezin testien pohja-ajaksi lukemat 1.47,1, jotka syntyivät lauantaina. Cortese sijoittui päätöspäivän epävirallisella tuloslistalla neljänneksi yhdeksän kymmenystä tiimikaverinsa takana.

Cortese palasi nopeasti tasolleen

Cortesen kolmen päivän urakkaan mahtui yksi kova kaato, joka verotti hieman hänen testiaikaansa. Cortese selvisi perjantain rytäkästä onneksi kolhuitta, mutta pyörä sai pahasti siipeensä.
- Tein romua, mutta mekaanikot puolestaan tekivät jälleen hyvää työtä pyörän korjaamisen kanssa. Näitä ikävä kyllä vain sattuu ja tuollainen kaato oli parempi osua tänne kuin Dohaan, Cortese viittasi Qatarissa 8. huhtikuuta ajettavaan ensimmäisen MM-osakilpailuun.
- Testien päätöspäivä oli osaltani ehdottomasti paras Jerezissä. Löysin uudelleen fiiliksen ja itseluottamuksen, jatkoi Cortese.
Cortesen kohokohdat osuivat testien viimeisille tunneille.
- Cortesen pyörän kanssa oli vielä aamupäivällä pieniä teknisiä ongelmia. Iltapäivä oli kuitenkin häneltä varsin vahva. Sandro ajoi silloin kovimman kierrosaikansa kuluneilla renkailla, kertoi Ajo.
Ajo Motorsportin edustamassa KTM:n virallisessa tehdastiimissä Kentin ja Cortesen rinnalla kilpaileva, ensimmäiseen MM-kauteensa virittäytyvä australialainen Arthur Sissis lukeutuu ehdottomiin tulevaisuuden lupauksiin. Sissis viimeisteli Jerezissä parhaimmillaan lukemat 1.49,1. Se merkitsi peräti sekunnin kohennusta aiempaaan parhaaseen ja kymmenettä sijaa päätöspäivänä.
- Ajaminen meni välillä ehkä vähän yliyrittämisenkin puolelle, mutta olen todella tyytyväinen viimeiseen testipäivään, sanoi Sissis.

Khairuddin takoi tasaisesti huippuaikoja

Yhden kuljettajan AirAsia-SIC-Ajo -tiimin muodostava malesialainen Zulfahmi Khairuddin on asettanut huhtikuussa alkavan kauden tavoitteekseen säännöllisen sijoittumisen kymmenen nopeimman nippuun.
Testit ovat osoittaneet, että Khairuddin kulkee vakaasti aikataulussa. Khairuddinin kova kierrosaika 1.48,4 oli mannaa myös tiimipäällikölle, jolla on ollut ja on jatkossakin merkittävä rooli malesialaiskuljettajan matkassa kohti terävintä kärkeä.
- Jälleen isoin harppauksin eteenpäin mennyt Khairuddin oli huippuhyvä näissä testeissä. Hän teki tosi tasaista, järjestelmällistä ja määrätietoista työtä kaikki kolme testipäivää, kehui Ajo.
Testien viidenneksi nopeimman kuljettajan Khairuddinin hymy oli herkässä ja syystäkin.
- Pyörä istuu käteen ja minulla on hyvä fiilis siihen. Olen löytänyt nopeasti yhteisen sävelen myös uuden teknisen ryhmäni kanssa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle