Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Martin Koch ykkönen Oberstdorfin lentomäessä

 

Martin Koch ykkönen Oberstdorfin lentomäessä


Mäkihypyn maailmancupin Saksan Team tour huipentuu Oberstdorfin lentomäkeen. HS 213-lentomäessä hypätyn kilpailun ykkönen lauantaina 18. helmikuuta oli Itävallan Martin Koch.

Martin Koch hyppäsi ensimmäisellä kierroksella kilpailun johtopaikalle 218 metrin hypyllään. Toisena kilpailussa ensimmäisen kierroksen jälkeen oli Daiki Ito 209 metrin hypyllä ja kolmantena Itävallan Gregor Schlierenzauer 205,5 metrin liidolla.

Kilpailu huipentui toisen kierroksen kärkikymmenikön upeisiin hyppyihin, mutta kärkikaksikko Koch ja toisena ollut Japanin Daiki Ito pitivät sijoituksensa finaalissa. Kochin voitto sinetöityi kilpailun pisimpään hyppyyn, joka kantoi 221,5 metriä. Sveitsin Simon Ammann nousi kilpailun kolmanneksi 213,5 metrin hypyllään.

Suomen mäkikotkien, Matti Hautamäen, Olli Muotkan ja Janne Happosen, karsiuduttua niukasti lentomäen 40 kilpailijan joukosta Anssi Koivuranta osallistui ainoana lauantain kilpailuun. Koivuranta sijoittui kilpailussa 33:nneksi 175,5 metriä kantaneella hypyllään.

Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä arvioi Koivurannan suoritusta kilpailun jälkeen.
- Anssin kilpailuhypyn ponnistus meni tyhjän päälle. Keula jäi lyhyeksi siinä, Niemelä totesi.

Oberstdorfin lentomäessä kilpaillaan sunnuntaina 19. helmikuuta Team tourin päättävä joukkuekilpailu.
- Katseet kohti huomista joukkuemäkeä. Huipputasoon ei ole nyt päästy, se on todettava. Joukkueelta odotetaan huippumenestystä, on kuitenkin huomioitava urheilijoiden rikkonaiset taustat tähän kauteen valmistautuessa. Kirkas tavoite on nyt päästä omalle hyvälle tasolle, Niemelä totesi.

Suomen mäkikotkien hyppyjärjestys joukkuekilpailussa sunnuntaina 19. helmikuuta(HS 213): Janne Happonen, Olli Muotka, Matti Hautamäki, Anssi Koivuranta.

Tuloskooste
FIS mäkihypyn maailmancup 2011-12
18.2.2012 Oberstdorf GER, HS 213
1. Martin Koch AUT 443.4
2. Daiki Ito JPN 433.2
3. Simon Ammann SUI 429.2
33. Anssi Koivuranta 166.3

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Anssi Koivuranta

Tiedot