Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lamy Chappuis kauden viidenteen voittoonsa Klingenhtalissa

 

Lamy Chappuis kauden viidenteen voittoonsa Klingenhtalissa


Yhdistetyn maailmancupin 18. kilpailu käytiin Saksan Klingenhtalissa sunnuntaina 19. helmikuuta. Räntäsade ja tuuli estivät mäkiosuuden hyppäämisen sunnuntaina, niinpä lauantaina 18.2. hypätyn varakilpailun tulokset tulivat käyttöön. Maailmancupia johtava Ranskan Jason Lamy Chappuis juhli sunnuntain kilpailun ylivoimaisena voittajana. Voitto oli Lamy Chappuisin viides tällä kaudella.

Suomalaiskaksikolle, Jim Härtull ja Eetu Vähäsöyrinki, varakisan tulokset eivät tuoneet parhaimpia lähtökohtia hiihto-osuudelle. Härtull lähti ladulle 34:ntenä 2 minuuttia 6 sekuntia mäkiosuuden ykkösen, Norjan Haavard Klementsenin jälkeen. Vähäsöyrinki puolestaan 35:ntenä, saaden lähtöluvan ladulle 12 sekuntia Härtullin jälkeen.

Jason Lamy Chappuis lähti ladulle 11:ntenä ja hiihti kärkiryhmän 42 sekuntin eron kiinni hiihto-osuuden puoliväliin mennessä. Ranskalaisen voimat eivät ehtyneet takaa-ajomatkalla, vaan Lamy Chappuis teki upean loppukirin kilometri ennen maalia jättäen muut kärkiryhmästä reilusti taakseen.

Jim Härtullilla oli mahdollisuus nousta hyvällä hiihtovauhdillaan jälleen maailmancupin pisteille, mutta ensimmäisellä kierroksella sattunut kaatuminen vei mahdollisuudet. Härtullin sijoitus lopputuloksissa 31. ja Eetu Vähäsöyringin 39.

Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen harmitteli, kun varakilpailua jouduttiin käyttämään. Härtullin hyvä hiihtovauhti olisi kuitenkin riittänyt pisteille ilman kaatumista.
- Tänään kun tultiin mäelle, sää oli mitä mainioin. Kun kilpailun piti alkaa, alkoi räntäsade ja tuuli niin voimakkaina, ettei kilpailua voitu hypätä. Meillä ei ollut parhaat lähtökohdat varakisan tuloksilla tähän päivään, totesi Savolainen.
- Jim teki jälleen hyvän hiihdon, ja kyllä ne maailmancupin pisteet olisivat olleet taas mahdolliset saavuttaa. Ensimmäisellä kierroksella laskussa sattunut kaatuminen verotti 20 sekuntia ja se oli liikaa tänään pisteiden saalistamisessa, Savolainen jatkoi.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu seuraavaksi 25.-26.2.2012 Liberecissä(CZE). Suomen joukkue jatkaa samalla kokoonpanolla kohti Libereciä ja matkustaa suoraan Klingenthalista Libereciin.
- Harjoittelemme huomisen vielä täällä Klingenhtalissa ja keskiviikkona päästään jo harjoittelemaan Libercin mäessä, kertoi Savolainen kilpailujen välipäivien harjoitussuunnitelmista.

Tuloskooste
FIS yhdistetyn maailmancup 2011-12
19.2.2012 Klingenthal GER, HS 140/10.0km
1. Jason Lamy Chappuis FRA 24.45,4
2. Bernhard Gruber AUT +15,0
3. Tomas Slavik CZE +16,0
31. Jim Härtull 2.33,1
39. Eetu Vähäsöyrinki 3.53,4

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle