Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Saapunki ja Ojansivu 17:nsiä nuorten MM-sprintissä

 

Saapunki ja Ojansivu 17:nsiä nuorten MM-sprintissä


Suomalaisia ei nähty välierissä nuorten MM-kisojen maastohiihdon sprintissä Turkin Erzurumissa. Karsinnoista jatkoon selvisi viisi suomalaista, joista parhaiten lopulta sijoittuivat 17:nsiksi yltäneet Susanna Saapunki ja Antti Ojansivu.
Naisten vapaan sprintissä Ruotsi otti kaksoisvoiton, kun Stina Nilsson ja Evelina Settlin veivät kaksi ensimmäistä sijaa. Susanna Saapunki starttasi karsintaan ensimmäisenä, joten tilannetietoja muiden vauhdista hänelle ei juuri tullut. Sijoitus oli 14:s ”kohtuuhyvällä” hiihdolla. Erässään hän jäi neljänneksi ja oli aikavertailussa kolmas, kun kaksi parasta jatkoi aikojen perusteella ”lucky loserina” välieriin.
”Ensimmäisenä putosin, mutta se saattoi olla hyväkin. En usko, että A-finaaliin asti olisi tänään riittänyt, ja pääkisat ovat kuitenkin vasta tulossa. Uskon, että tämä toimi hyvänä aukaisuna vitosen perinteistä ja pursuitia (yhdistelmähiihto) varten”, Saapunki sanoi avauskisaansa tyytyväisenä.
Miesten vapaan sprintissä ykkössija meni Venäjälle, kun Sergei Ustjugov oli ykkönen. Suomalaisista puolivälierissä nähtiin Antti Ojansivu ja Iivo Niskanen. Ojansivu oli karsinnassa parhaana suomalaisena 12:s, mutta välieriin asti vauhti ei maanantaina hänelläkään riittänyt. Silti ylöjärveläinen oli syystäkin tyytyväinen, sillä sprintti ei ole hänelle vahvin matka ja tavoitteena olikin jatkopaikka karsinnasta.
”Ihan positiivinen fiilis tästä jäi. Karsinnassa sain hyvin itsestäni irti. Tämä oli hyvä avauskisa, pursuitti (yhdistelmähiihto) on varmaan se paras matkani täällä”, Ojansivu arvioi.
Tiistaina MM-hiihdoissa vuorossa on 23-vuotiaiden sprintti. Suomesta mukana ovat Juho Mikkonen, Maria Grunvall ja Ristomatti Hakola. Marjaana Pitkänen ja Perttu Hyvärinen keskittyvät torstain normaalimatkoille, eivätkä siksi starttaa sprinttiin.
Muista jatkoon päässeistä suomalaisista Iivo Niskanen oli 19:s, Katri Lylynperä 23:s ja Anni Kainulainen 29:s.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle