Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi hakee menestystä nuorten MM-kisoista Santeri Paloniemen hyvien tulosten siivittämänä

 

Suomi hakee menestystä nuorten MM-kisoista Santeri Paloniemen hyvien tulosten siivittämänä


Alppihiihdon nuorten MM-kilpailut käynnistyvät reilun viikon kuluttua Italian Roccarasossa. Ski Sport Finlandin hallitus on nimennyt 29.2.-9.3. laskettaviin kilpailuihin kuusi henkisen joukkueen, joka taistelee mitalisijoituksista eritoten tekniikkalajeissa.

Joukkueen korkein FIS:n listasijoitus on 1993 syntyneen Santeri Paloniemen hallussa. Kuusamolainen on ollut muutenkin hyvässä iskussa viime aikojen kilpailuissa. Bulgarian Eurooppa-cupin kilpailuista tuomisena oli seitsemäs ja kolmas sija pujottelussa ja hyvä vauhti jatkui Sveitsin Thusisin FIS-pujotteluissa, joista tuloksena oli toinen sija sekä voitto.

Muut poikien joukkueen edustajat ovat Eemeli Pirinen, Jens Henttinen ja Max Luukko. Kolmikosta Pirinen on tuore nuorten Suomen mestari syöksylaskussa, Super-G:ssä ja supercombissa. Henttisen parhaat tulokset tällä kaudella ovat neljä voittoa FIS-pujotteluissa Sallassa ja Kiirunassa. Luukon parhaat sijoitukset ovat tulleet nuorten SM-kisojen suurpujotteluvoiton myötä Leviltä sekä nuorten SM syöksylaskun kakkossijasta.

Nuorten tyttöjen joukkueen muodostaa kaksikko Sohvi Virkkula ja Jutta Juutinen. Juutisella tilillä on FIS-pujottelun voitto Tahkolta sekä kakkossijat Sallan FIS-pujottelusta ja Jällivaaran suurpujottelusta. Virkkula tällä kaudella laskenut jo kolmeen nuorten Suomen mestaruuteen suurpujottelussa, supercombissa ja syöksyssä. Lisäksi hän on ottanut neljä voittoa kauden FIS-kilpailuissa.

Suomen joukkue alppihiihdon nuorten MM-kilpailuihin, Roccarosa, Italia

Sohvi Virkkula, Sallan Karhut
Jutta Juutinen, Santa Claus Ski Team

Santeri Paloniemi, Ruka Slalom
Eemeli Pirinen, PHS Alppi
Jens Henttinen, Espoo Slalom
Max Luukko, GrIFK Alpine

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle