Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikke Leinonen 7. nuorten MM-kisoissa Erzurumissa

 

Mikke Leinonen 7. nuorten MM-kisoissa Erzurumissa


Pohjoismaisten lajien nuorten MM-kilpailut 2012 järjestetään Turkin Erzurumissa 19.-26.2.2012. Yhdistetyn kilpailut käynnistyivät keskiviikkona 22.2.2012 gundersen-kilpailulla(HS108/10,0km). 20-vuotias Lahden Hiihtoseuran Mikke Leinonen sijoittui kovaa hiihtovauhtia vaatineessa kisassa hienosti 7:nneksi. Kilpailun voiton vei huikean nousun hiihto-osuudella tehnyt Italian Mattia Runggaldier.

Yhdistetyn avauksessa mäkiosuudelle HS 108-mäessä lavaa laskettiin harjoitusten ja koekierroksen jälkeen, mikä aiheutti monelle haasteita ja lähtöasetelmiksi pienet erot hiihto-osuudelle. Auringon paahtaessa Erzurumin taivaalta kuitenkin napakassa pakkaskelissä oli latu raskas ja kovakuntoiset hiihtäjät nostivat sijoitustaan 10 kilometrin hiihto-osuudella. Kilpailun voittaja Mattia Runggaldier nousikin ykköseksi lähdettyään ladulle vasta sijalta 29. Mikke Leinonen teki myös vahvan hiihdon oltuaan mäkiosuuden jälkeen 19.

Suomen yhdistetyn nuorten MM-joukkueen valmentaja Antti Kuisma oli hyvillään Mikke Leinosen hienosta hiihdosta.
- Oli lopulta hyvä tulos. Hiihto onnistui Mikeltä hyvin ja paransi sillä sijoitustaan hienosti. Mäessä ei vielä parasta tullut, mutta kokoajan parantaa, kehui Kuisma kilpailun jälkeen.

Kuisma painotti kisan haasteellisuutta raskaassa kelissä.
- Lavaa laskettiin harjoitusten ja koekierroksen jälkeen, mikä teki monelle hyppäämisestä vaikeampaa. Erot jäi pieniksi ja kilpailijat aika nippuun hiihto-osuudelle. Tämä oli vahvojen hiihtomiesten kisa. Aurinko paistaa tosi kuumasti ja pakkasta kuitenkin -15, mikä teki kelistä tosi nihkeän.

Leinosen lisäksi positiivista oli koko joukkueen sijoittuminen 30 parhaan joukkoon. Ilkka Herolan sijoitus oli 19., Arttu Ålanderin 24. ja Ville Heikkisen 29. Yhdistetyn nuorten MM-kisaohjelmassa on seuraavaksi perjantaina 24.2. kilpailtava joukkuekisa.
- Saatiin kuitenkin kaikki  kolmenkympin sakkiin tuloksissa, mikä on ihan kohtuullinen suoritus. Näistä asetelmista on ihan mielenkiintoista lähteä joukkuekisaan, Kuisma totesi.

Tuloskooste
FIS nuorten pohjoismaisten lajien MM-kilpailut 2012 Erzurum (TUR)
22.2.2012 Yhdistetty HS 108/10,0km
1. Mattia Runggaldier ITA 26.50,8
2. Manuel Faisst GER +6,5
3. Michael Schuller GER +9,8
7. Mikke Leinonen +34,5
19. Ilkka Herola +1.11,4
24. Arttu Ålander +1.35,4
29. Ville Heikkinen +2.07,7

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle