Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Itävalta 2012 MM-lentomäen kultajoukkue

 

Itävalta 2012 MM-lentomäen kultajoukkue


Lentomäen MM 2012 joukkuemitaleista taisteltiin Vikersundin(NOR) HS 225-mäessä sunnuntaina 26.2.2012. Joukkuemäen MM-kultaa voitti Itävalta joukkueella Thomas Morgestern, Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer ja Martin Koch. Hopeamitalit pujotettiin Saksan joukkueen kaulaan ja pronssiset Slovenian. Suomi sijoittui kilpailussa kahdeksanneksi.

Suomen joukkueessa hyppäsi mäkikotkat Janne Happonen, Olli Muotka, Matti Hautamäki ja Anssi Koivuranta. Suomen kotkista Olli Muotka vastasi joukkueen upeimmista liidoista. Ensimmäisellä kierroksella Muotka venytti 220,5 ja toisella 219 metriä.

Suomen mäkikotkien päävalmentaja Pekka Niemelä totesi päivän sisältäneen paljon hienoja suorituksia.
- Päivässä oli upeita hetkiä, erityisesti Olli Muotkan hypyt. Olen iloinen, että alettiin ottamaan sitä haastajan roolia, mitä meille on tarjottu. Koekierroksella oltiin yksi parhaista joukkueista ja täällä kyllä huomattiin se, Niemelä totesi hyvillään.

- Totaalisen hyvää haastamista ja viittä vaille, että siinä ei onnistuttu. Metsästyksen makua tuli mahdollisesti toisella kierroksella kun mahdollisuudet näytti hyviltä. Tuli vähän extreme-puolelle suorituksia. Vähän lässähti lopussa harmittavasti, ei vaan saatu vielä kahdeksaa onnistunutta suoritusta kisaan, jatkoi Niemelä kilpailupäivästä.

Niemelä näki suojattiensa tekemisessä paljon oikeaan suuntaan menemistä.
- Janne Happonen piti meitä kärkikahinoissa mukana mallikkaasti palatessaan omalle tasolleen, Matilta nähtiin koekierroksella ja ensimmäisellä kierroksella vanhaa kunnon mattia, Ollin säväytykset molemmilla kierroksilla ja Anssi meidän ankkurina ovat tärkeitä askeleita kohti isompia tulevia haasteita, MM-kisoja ja Olympialaisia, Niemelä kehui ryhmäänsä.

Mäkikotkien maailmancup-kausi jatkuu ensi viikonloppuna 2.-4.3.2012 Lahden Salpausselän kisoissa. Mäkimiesten ohjelmassa on lauantaina 3.3. hypättävä joukkuekilpailu ja sunnuntaina 4.3. henkilökohtainen kilpailu HS 130-mäessä.

Tuloskooste
FIS lentomäen MM-kilpailut 2012 Vikersund(NOR)
26.2.2012 Joukkuekilpailu, HS 225
1. Itävalta (Thomas Morgestern, Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer, Martin Koch) 1648.4
2. Saksa 1652.2
3. Slovenia 1580.4
8. Suomi (Janne Happonen, Olli Muotka, Matti Hautamäki, Anssi Koivuranta) 1421.7

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle