Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sami Tiainen aloitti kilpailukautensa ja jatkaa Hollannissa

 

Sami Tiainen aloitti kilpailukautensa ja jatkaa Hollannissa


TWD-Länkenin Sami Tiainen on tehnyt sopimuksen hollantilaisen NWVG Bike4Air ­amatöörijoukkueen kanssa. Tiainen oli ensin hollantilaisjoukkueen kanssa Mallorcalla harjoitusleirillä ja ajoi nyt ensimmäisen kilpailunsa. Hän on antanut sen verran vahvat näytöt tasostaan, että sopimus allekirjoitettiin jo käytännössä ennen ensimmäistä kilpailua.

Sami Tiainen ajoi sunnuntaina 159,5 kilometrin Groningenissa Houtse Linies ­kilpailun. Kilpailussa oli mukana amatöörijoukkueiden lisäksi neljä Continental ­ammattilaisjoukkuetta. Kovavauhtinen kilpailu ajettiin noin 15 kilometrin korttelityyppisellä kierrosradalla, jossa oli mukana muutama tuulinen pelto-osuus. Ja tyypillisesti kilpailu ratkesi tuuleen. Ajajajoukko pilkkoontui pieneksi ja vain vahvimmat ja aktiivisimmat pääsivät kärkiryhmään. Sami Tiainen ei onnistunut pääsemään ratkaisevaan irtiottoon ja hänen tehtäväkseen jäi karkulaisten kiinniajo. Takaa-ajo ei onnistunut ja Tiainen jäi noin kuuden minuutin päähän voittajasta ja oli 45:s.

Kilpailun voitti hollantilainen Rens Te Stroet, kun hän oli nopein kolmen kärkiajajan loppukirissä.

- Jo ensimmäisen tunnin aikana porukka oli palasina. Kuitenkin vielä tuli mahdollisuus, kun porukat tulivat yhteen noin puolentoista tunnin ajon jälkeen. Mutta sitten tapahtui uusi irtiotto. Me jäimme väärään ryhmään. Yritimme ja pääsimme 20 sekunnin päähän kärkiryhmästä, mutta sitten kärki meni menojaan. Lopussa ei enää ollut muuta yritystä kuin päästä maaliin. Tällainen oli ensimmäinen kisa. Eiköhän tässä tulostakin tule, kun nyt saa lajiharjoitustakin tehtyä enemmän, kertoi Sami Tiainen.

Tulokset
26. Omloop Van De Houtse Linies 159,5 km, Hollanti Groningen
1  Rens Te Stroet (Hollanti) Cyclingteam Jo Piels 3.45.45
2  Robin Chaigneau (Hollanti) Koga Cycling Team s.a.
3  Brian Van Goethem (Hollanti) TML Dommelstreek s.a.
4  Jeroen Boelen (Hollanti) Cycling Team De Rijke + 0.20
5  Frank Niewold (Hollanti) s.a.
6  Sven Van Luijk (Hollanti) Cyclingteam Jo Piels s.a.
45 Sami Tiainen (Suomi) NWVG Bike4Air + 6.13

(84 ajajaa keskeytti)

TWD-Länkenin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle