Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jussi Veikkanen oli pohjustamassa joukkueensa voittoa Belgiassa

 

Jussi Veikkanen oli pohjustamassa joukkueensa voittoa Belgiassa


Jussi Veikkanen on jo hieman palautumassa influenssastaan, vaikka antibioottikuuri jatkuu. Se ei kuitenkaan estänyt häntä tekemästä töitä FDJ - Big Mat ­joukkueelleen, kun Belgiassa ajettiin yksi kevätklassikoista, 188 kilometrin Le Samyn. Työnteko kannatti, sillä voittoon kiri joukkueen vasta 20-vuotias lahjakkuus Arnaud Demare. Demare voitti viime syksynä Tanskassa alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja siirtyi tämän vuoden alusta ammattilaiseksi ja Jussi Veikkasen joukkuetoveriksi. Demare on ottanut tänä vuonna jo kaksi ammattilaisvoittoa.

Kilpailussa oli normaalin käytännön mukainen aikainen irtiotto, jossa ajoi viisi pyöräilijää. Ryhmä sai parhaimmillaan noin kahdeksan minuutin eron pääjoukkoon. Jussi Veikkanen oli yksi työhevosista, joiden vastuulla oli irtiottoryhmän takaa-ajo. Se onnistuikin, mutta kirimiestensä varaan kilpailua rakentanut FDJ ei päässyt senkään jälkeen rauhaan. Kilpailu jatkui irtiotoilla loppuun asti, mutta Veikkasen joukkue sai tuotua Demaren hyvin loppukiriin. Nuorukainen ei pettänyt, vaan kiitti joukkuettaan hyvin tehdystä työstä ottamalla selkeän kirivoiton.

- Meillä oli joukkueessa kaksi kirimiestä, joten se tiesi minulle töitä koko päiväksi. Tein osuuteni kelvollisesti ja heitin lopussa sivuun. Olo on jo hieman parempi, mutta olen edelleen antibioottikuurilla, joten huippukunto on kaukana. Nyt keskityn harjoitteluun ja kunnonkohottamiseen ennen seuraavaa kilpailuani Espanja Kataloniassa maaliskuun puolen välin jälkeen, kertoi Jussi Veikkanen.

Tulokset
Le Samyn 2012 (1.1) Framerie - Dour 187,9 km (Belgia)
1 Arnaud Demare (Ranska) FDJ-Big Mat
2 Kris Boeckmans (Belgia) Vacansoleil - DCM s.a.
3 Adrien Petit (Ranska) Cofidis s.a.
4 Anthony Ravard (Ranska) AG2R La Mondiale s.a.
5 Giacomo Nizzolo (Italia) RadioShack-Nissan s.a.
6 Maxime Vantomme (Belgia) Katusha Team s.a.
Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ ­ Big Mat kesk.

TWD-Länkenin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle