Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pikaluistelijoiden maailmancup jatkuu Heerenveenissä

 

Pikaluistelijoiden maailmancup jatkuu Heerenveenissä


Pikaluistelun maailmancup jatkuu muutaman viikon tauon jälkeen Hollannin Heerenveenissä. Sprintteriluistelijoiden edellinen cupin osakilpailu käytiin tammikuun loppupuolella Salt Lake Cityssä ja sen jälkeen tammikuussa sprinttereillä oli maailmanmestaruuskilpailut Calgaryssa. Mutta nyt maaliskuussa on edessä vielä Heerenveenin lisäksi cupfinaalit Berliinissä ja matkakohtaiset MM-kilpailut kuukauden viimeisenä viikonloppuna. Nekin kilpaillaan Heerenveenissä.

Suomen joukkueen perusrunko tulevaan viikonloppuun tuttu. Mukana ovat maailmancupia kiertäneet Pekka Koskela, Mika Poutala, Markus Puolakka ja Elina Risku. Uutena jäsenenä joukkueessa on maailmancupin debyyttiään tekevä Joel Vähä-Salo. Hän luistelee Heerenveenissä 1500 metriä.

Miesten 500 metrin maailmancupin johdossa on yhdysvaltalainen Tucker Fredricks 488 pisteellä. Pekka Koskela on viidentenä 395 pisteellä. Mika Poutala on 17. sijalla (170) ja Markus Puolakka 23. sijalla (65). 500 metrillä luistellaan vielä neljä mc-starttia.

1000 metrillä maailmancupin johdossa on hollantilainen Stefan Groothuis 410 pisteellä. Pekka Koskela on kahdeksantena. Hänellä on 162 pistettä. Mika Poutala 22. sijalla 57 pisteellä. 1000 metrillä on mahdollisuus ottaa lisäpisteitä vielä kahdesta startista.

- Meillä on kaksi fokusta. Toinen on maailmancupin kokonaistilanteeseen liittyvä ja toinen tulevat matkakohtaiset MM-kilpailut. Menestyminen maailmancupissa kiinnostaa ja pisteitä on riittävästi jaossa. Ja kun vielä muistaa, että finaalikisassa pisteet annetaan puolitoistakertaisina, niin kaikki on mahdollista, kertoi joukkueen valmentaja Pasi Koskela.

- Olemme täällä Heerenveenissä valmistautumassa lyhyellä kaavalla. Teimme valmistautumisen Inzellissä ja siellä jää oli kutakuinkin samanlainen kuin täällä Heerenveenissä. Nyt tuntuu, että olemme välineissä vahvoilla ja varmuus siltä osin on löytynyt. Saattaa olla, että meillä on pian jopa otettu kilpailuetua muihin verrattuna, jatkoi Koskela.

- On mielenkiintoista nähdä mitkä ovat nyt voimasuhteet eri joukkueiden ja luistelijoiden välillä. Tässä on ollut muutaman viikon kilpailutauko ja on todennäköistä, että jotain on tapahtunut. Mielenkiintoinen viikonloppu on edessä, totesi Pasi Koskela.

Suomen Luisteluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle