Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Björgen ja Brandsdal sprinttien voittoihin Drammenissa

 

Björgen ja Brandsdal sprinttien voittoihin Drammenissa


Maastohiihdon Maailmancup jatkui tänään Norjan Drammenissa perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Naisten sprintin vei Norjan Marit Björgen, kakkoseksi Norjan Astrid Jacobsen ja kolmanneksi Puolan Justyna Kowalczyk. Miesten sprintissä voittoon hiihti Norjan Eirik Brandsdal, kakkoseksi Kanadan Len Valjas ja kolmanneksi Norjan Pål Goldberg. Suomalaisittain parhaasta tuloksesta vastasi Anne Kyllönen, joka oli lopputuloksissa seitsemäs.

Maajoukkueeseen Drammeniin ja Osloon tuli muutos ennen päivän kilpailuja, kun Aino-Kaisa Saarinen sekä Matti Heikkinen olivat vatsataudin kourissa ja näin Saarinen ei startannut päivän sprinttiin. Heikkinen puolestaan ei tule osallistumaan Oslon 50 km kilpailuun tulevana lauantaina, Saarisen osallistuminen sunnuntain 30 km kilpailuun on vielä epävarmaa.

Björgen ja Brandsdal aika-ajojen nopeimmat

Aika-ajojen nopeinta vauhtia naisissa piti Norjan Marit Björgen, miehissä puolestaan parasta vauhtia piti Norjan Eirik Brandsdal. Suomalaisnaisista aika-ajosta pudotuseriin tiensä selvittivät tänään Mona-Lisa Malvalehto, Anne Kyllönen ja Krista Lähteenmäki. Malvalehto oli aika-ajojen 5:s, Kyllönen 6:s ja Lähteenmäki 13:s. Miehissä jatkoon selvisi viisi suomalaismiestä, Matias Strandvall,  Anssi Pentsinen, Toni Ketelä, Lasse Paakkonen ja Sami Jauhojärvi selviytyivät pudotuseriin. Strandvall aika-ajojen 10:s, Pentsinen 11:s, Ketelä 13:s, Paakkonen 26:s ja Jauhojärvi 29:s. Kalle Lassila oli aika-ajojen 39:s ja näin Lassila karsiutui jatkosta.

Suomalaisnaisista kaksi välieriin – Björgen hallitsi päivää

Naisten puolivälierissä Mona-Lisa Malvalehto ja Anne Kyllönen hiihtivät kolmannessa puolivälierässä, jota Kyllönen hallitsi alusta asti. Kyllönen erän voittoon, Malvalehto erän kakkoseksi ja näin molemmat suomalaisnaiset erästä selkeästi välieriin.
Krista Lähteenmäki kaatui omassa puolivälierässään ennen viimeistä nousua, sijoittuen erässään neljänneksi. Aikavertailussa Lähteenmäen aika ei jatkoon riittänyt ja näin Malvalehto ja Kyllönen suomalaiskolmikosta välieriin.

Ensimmäisen välierän nopein oli Norjan Marit Björgen, Mona-Lisa Malvalehto erän viidenneksi.
Anne Kyllönen hiihti Puolan Justyna Kowalczykin voittamassa välierässä neljänneksi, näin sekä Malvalehto ja Kyllönen karsiutuivat finaalista. Finaaliin selviytyivät Björgenin ja Kowalczykin lisäksi erien kakkoset, Norjan Astrid Jacobsen ensimmäisestä välierästä ja Kanadan Chandra Crawford toisesta erästä. Aikavertailusta finaaliin selvisi ensimmäisestä erästä Norjan Maiken Caspersen Falla ja toisesta erästä Ranskan Aurore Jean, joka voitti täpärästi Anne Kyllösen.

Finaalissa Norjan Marit Björgen jatkoi vakuuttavaa menoaan ja otti voiton päivän aika-ajojen, sekä erien lisäksi ykköstilan myös finaalissa. Kakkoseksi tänään Norjan Astrid Jacobsen ja finaalissa kompuroinut Puolan Justyna Kowalczyk kolmanneksi.

Lopputuloksissa Anne Kyllönen 7:s, Mona-Lisa Malvalehto 9:s ja Krista Lähteenmäki 18:s.

Anne Kyllönen, päivän paras suomalainen, kommentoi päivän kilpailuaan seuraavasti:
- Vahvan tuntuista hiihtoa oli tänään aika-ajossa ja erissä, välierässä vähän sähelsin kaistanvaihdon kanssa ja se vei sen sen verran energiaa että jäin täpärästi ulos finaalista. Tällä kaudella olen harmittavasti monta kertaa jäänyt ulos finaalista, jospa Tukholman sprintissä nyt vielä tälle kaudelle korjataan asia ja otetaan se kaivattu finaalipaikka.

Mona-Lisa Malvalehto kommentoi seuraavasti omaa päiväänsä:
- Oli ihan hyvää tekemistä tänään. Tärkeintä oli, että kun Venäjän maailmancupin ja Keuruun SM-kisojen aikaan ei oikein kunnolla kulkenut ja oli sellainen vaikeampi vaihe menossa, niin sen jälkeen on päästy taas parempaan kuntoon. Aiemmin kesken kauden en ole oikein onnistunut enää vaikean kauden jälkeen pääsemään takaisin kuntoon, onneksi nyt maltettiin välillä tehdä perusharjoittelua. Keli tänään oli tosi raskas, kalustosta löytyi hyvä pari tälle kelille ja suksi toimi tosi hyvin.

Suomalaismiesten tiet katkesivat puolivälieriin

Miehissä suomalaisten tiet katkesivat puolivälieriin: Matias Strandvall ja Anssi Pentsinen hiihtivät ensimmäisessä puolivälierässä, Pentsinen erän kolmas ja Strandvall viides. Lasse Paakkonen puolestaan hiihti kolmannessa puolivälierässä yhdessä Ruotsin Emil Jönssonin ja maailmancupia johtavan Dario Colognan kanssa. Erän voittoon Kanadan Len Valjas, Emil Jönsson kakkonen. Cologna ja Paakkonen karsiutuivat jatkosta, Cologna erän neljäs ja Paakkonen viides. Toni Ketelä ja Sami Jauhojärvi puolestaan hiihtivät viidennessä puolivälierässä, Jauhojärvi erän kolmas ja Ketelä kompurointien jälkeen erässä kuudes.

Ensimmäisestä välierästä finaaliin selvisivät erän voittaja Norjan Eirik Brandsdal ja kakkonen, Ruotsin Emil Jönsson, sekä aikavertailun kautta erän kolmonen Venäjän Alexander Panzhinskiy ja nelonen Norjan Paal Goldberg.
Toisesta välierästä finaaliin selvisivät erän voittaja Kanadan Len Valjas ja kakkonen, USA:n Andrew Newell.

Miesten finaalissa vahvin oli Norjan Eirik Brandsdal, kakkoseksi päivän yllättäjä Kanadan Len Valjas ja kolmanneksi Norjan Pål Goldberg.

Lopputuloksissa parhaana suomalaismiehenä Anssi Pentsinen sijoittui 14:nneksi. Sami Jauhojärvi oli 20:s, Matias Strandvall 21:s, Lasse Paakkonen 24:s, Toni Ketelä 26:s ja Kalle Lassila 39:s.

Sami Jauhojärvi kommentoi päivän kisaansa seuraavasti:
- Aika-ajossa oli pikkuisen hoppu päästä jatkoon, mutta sitten erässä tuntui jo paremmalta, vaikka siinä olikin vähän hölmöilyä kaistan vaihtojen kanssa ja en saanut loppusuoralle parasta mahdollista paikkaa. Aika-ajossa suksi oli kyllä aivan loistava. Tästä on hyvä jatkaa Kollenille 50 km kisaan, jospa siellä pidemmällä matkalla ehtisi paremmin valkkailemaan ladut kuin tänään sprintissä, naureskeli Jauhojärvi kisan jälkeen.

NORJA, DRAMMEN – Lopputulokset:
Naisten sprintti (p):

1. Marit Björgen NOR 3.32,9
2. Astrid Jacobsen NOR + 1,7
3. Justyna Kowalczyk POL + 7,5
4. Maiken Falla NOR + 7,9
5. Chandra Crawford CAN + 13,6
6. Aurore Jean FRA + 16,3
-----------------------------------
7. Anne Kyllönen
9. Mona-Liisa Malvalehto
18. Krista Lähteenmäki

Miesten sprintti (v):

1. Eirik Brandsdal NOR 3.05,9
2. Len Valjas CAN + 1,6
3. Pål Golberg NOR + 3,2
4. Emil Jönsson SWE + 7,8
5. Andrew Newell USA + 10,2
6. Aleksander Panzhinski RUS + 12,1
----------------------------------------------
14. Anssi Pentsinen
20. Sami Jauhojärvi
21. Matias Strandvall
24. Lasse Paakkonen
26. Toni Ketelä
39. Kalle Lassila

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle